Soms wil je het allemaal niet te moeilijk maken en dan is een receptje als dit ideaal! Deze quiche met spinazie en tomaat is super eenvoudig te maken en is echt heerlijk.
Het lijkt een beetje zuiders maar ook in winter kan je dit perfect op tafel zetten.
Ik vind het trouwens ook superhandig dat je deze ook gewoon koud kan eten. Als er nog over is kan je hem de dag nadien gewoon meenemen naar het werk als lunch.
Anyway, hieronder het recept, probeer het zelf en laat in de commentaren maar weten wat je er van vond. Dit recept is vegetarisch op de manier zoals het hieronder staat maar uiteraard smaken wat spekblokjes of zo hier ook perfect bij.
Quiche met tomaten en spinazie
Quiche met spinazie en tomaat
Ingrediënten
- 1 bladerdeeg
- 450 gram spinazie
- 250 gram tomaten (in blokjes)
- 4 eieren
- 20 cl room
- 200 gram ricotta
Instructies
Verwarm de oven op 180 °C. en stoof ondertussen de spinazie aan. De spinazie kan je best eerst grof hakken en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Laat goed uitlekken in een zeef, hoe minder vocht hoe beter voor in een quiche.
Snij de tomaten in blokjes (of doormidden als je kerstomaatjes gebruikt.
Meng de eieren, de room en de ricotta. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
Leg de bladerdeeg in een taartvorm en doe er de spinazie en de kerstomaatjes in en overgiet met het room/ei mengsel.
Bak in de oven op 180 °C gedurende 40 tot 45 minuten
Vragen of opmerkingen bij dit recept voor quiche met spinazie en tomaat? Laat maar weten in de commentaren!
Liefhebber van quiche? Bekijk dan zeker ook deze quiche met broccoli en zalm een keer of deze mini ei-muffins. Smullen gegarandeerd!