Ik heb de neiging om mijn saus altijd mét room te maken maar toen ik onlangs geen room in huis had heb ik onderstaande champignonsaus zonder room een keer gemaakt.

Echt lekker en even gemakkelijk en snel klaar als de romige versie. Ik zou durven zeggen dat er zelfs iets meer smaak in zit maar dat is natuurlijk persoonlijk.

champignonsaus zonder room

Champignonsaus zonder room

  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje look
  • 100 ml witte wijn
  • 150 ml rundsbouillon
  • klein scheutje melk
  • sausbinder voor bruine saus
  • peper en zout

Begin met de champignons in plakken te snijden. Laat ondertussen een flinke klont boter smelten in de pan. Als de pan goed heet is dan doe je de champignons er in. Als het goed is hoor je de champignons sissen.

Laat de champignons bakken tot ze mals worden en pers dan het teentje look erover. Roer alles nog eens goed onder elkaar zodat de look goed gemengd geraakt met de champignons.

Blus alles met de witte wijn en laat een paar minuten inkoken.

Dan doe je de rundsbouillon erbij en het scheutje melk. Alles opnieuw rustig laten inkoken en geregeld een keer roeren.

Nu moet je de saus nog kruigen met peper en zout en laten indikken. Voor het indikken gebruik ik zelf Maizena voor bruine sauzen, dat is echt heel eenvoudig. Gewoon erbij doen en nog een minuutje laten inkoken. Je zou ook met bloem of een roux kunnen werken, dat is hoe je het zelf wil.

Als de saus op de gewenste dikte is opdienen met bv. een goede steak en wat kroketjes erbij. Persoonlijk eet ik dit ook graag met een gebakken kippenfilet.

Smakelijk!


Meer lekkere recepten vind je via deze link.

Als je zelf een lekker recept hebt voor champignonsaus zet het dan gerust in de commentaren onder dit recept.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/05/champignons.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2020/05/champignons.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodchampignons,kip,Recept,saus,steakIk heb de neiging om mijn saus altijd mét room te maken maar toen ik onlangs geen room in huis had heb ik onderstaande champignonsaus zonder room een keer gemaakt. Echt lekker en even gemakkelijk en snel klaar als de romige versie. Ik zou durven zeggen dat er zelfs iets...Alles voor de man met smaak!