Deze spekfakkels (of vuurfakkels als ze pikant zijn) heb je allicht eens zien liggen in de supermarkt. Het zijn spekreepjes om een satestokje gewikkeld.
Ik vind die van de supermarkt niet slecht maar zoals altijd maak ik ze liever zelf! Het enige dat je nodig hebt zijn stokjes en vers spek. De marinade kan je uiteraard zelf kiezen maar ik heb deze keer gekozen voor een iets pittigere marinade.
Als het kan bak je deze best op het indirecte stuk van je BBQ want met spek heb je vlug vet-druppels en dan ga je vlammen krijgen waardoor het vlees gaat verbranden.
Recept voor spekfakkels op de BBQ
Ingrediënten
1 reep spek per persoon
1 satestokje per persoon
Olijfolie
cayennepeper
paprikapoeder
1 teentje look
peper en zout
Bereidingswijze
Maak eerst de marinade. Daarvoor doe je de ingrediënten voor de marinade in een potje en roer je ze goed door elkaar. Leg het spek er in en laat minstens één uurtje rusten in de koelkast.
Leg de repen spek op een snijplank en snij ze in drie repen. Zorg ervoor dat je het spek niet volledig doorsnijdt maar dat er nog een stukje aan is vanonder. Dit stukje gaan we zo meteen als eerste aan de prikker doen zodat alles goed bij elkaar blijft.
Doe dus eerst het vaste stuk aan de prikker en wikkel dan de drie reepjes over de prikker. Ik doe ze telkens in een andere richting zodat ze elkaar goed overlappen.
Bakken totdat het spek lekker knapperig is en smullen maar!
Dit recept en nog vele anderen vind je ook op onze lijst met Barbecue-recepten.
Volg mij op Social Media:
Pingback: Multi functionele gietijzeren rooster voor de BBQ - Sixpacks.be