Dit is eentje voor witloof liefhebbers! Een superlekker stoofpotje van kip en witloof, afgewerkt met een sausje van Boursin. Niet direct een combinatie waar je aan denkt bij witloof en kip maar geloof me, als je geen zin hebt in witloof met kaas en hesp moet je deze eens proberen.
Heel eenvoudig te maken en vrij vlug klaar dus prima geschikt om na een drukke dag te maken.
Toegegeven, het ziet er niet uit op de foto maar het is eenvoudige keuken die bomvol smaak zit!
Recept Kip en Witloof met Boursin
Hieronder vind je het recept. Je hebt een stoofpot nodig en een pan om het witloof aan te bakken.
Ingrediënten:
1 kipfilet per persoon
1 à 2 stronken witloof per persoon
2 potjes Boursin kaas met look en kruiden (light of gewoon)
kippenkruiden
bakboter
Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in grote stukken en doe er lekker veel kippenkruiden op.
Laat bakboter smelten in je stoofpot en bak de kip bruin. Gewoon bruinen is ok, moet nog niet doorbakken zijn.
Verwijder het bittere einde van het witloof en snij de stronken grof.
Bak het witloof in een pan tot het kleur krijgt, af en toe eens roeren. Ook hier moet het witloof nog niet helemaal gaar zijn.
Doe het gebakken witloof bij de kip in de stoofpot.
Voeg de boursin toe, plaats een deksel op de pot en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de Boursin kaas gesmolten is.
Je kan dit opdienen met bv. kroketten maar ik vind het ook lekker om gewoon zo te eten.
Wil je de smaak iets zachter hebben kan je ook 1 potje Boursin gebruiken en wat room toevoegen. Als de saus te lopend is moet je ze nog even aandikken, dat is persoonlijke smaak.
En? Iets voor jou? Laat het even weten in de commentaren! Ken je zelf ook lekkere witloof recepten? Dan moet je het zeker laten weten in de commentaren!
Lekker hoor, vooral de combi met de boursin, ik ben hier dol op. Ik zet hier eigenlijk nooit witlof op tafel, maar op deze manier moet het volgens mij geen probleem zijn.
Wat een leuk recept! Vooral die witlof. Ik kom nu nooit verder dan gekookte witlof met ham en kaas…
Rauwe witlof gaat er hier prima in maar op een andere manier…
heeerlijk….of met een dikke ( witte ) boterham die je gewoon lekker in de saus doopt !!
Klopt helemaal!
Jeetje, de foto maakt het niet echt lekkerder haha, maar als ik denk aan alle ingrediënten dan stroomt mij het water in de mond haha. Nou zien de meeste stoofpotjes er niet echt super uit, maar ze smaken altijd heeeeeerlijk!
Lekker! Love witlof. Ik heb nog nooit boursin toevoegen als ik kook. Misschien moet ik een keertje proberen
https://dhini.nl
Het ziet er ontzettend lekker uit, alleen ben ik helaas geen witloffan
Dit recept had ik nog nooit eerder gehoord, klinkt heerlijk! Dankjwel!
Ik hou van witloof en kaas, dus ik denk dat deze hier wel gesmaakt zou worden!!
dit lijkt me eigenlijk best wel lekker. leuke combi. ga ik eens proberen
Klinkt als een lekker recept. Weet niet of ik mijn vriend zo gek krijg want die is niet zo dol op denk ik
Een combi waar je inderdaad niet snel aan denkt, maar het lijkt me wel heerlijk!.
Oeh klinkt heerlijk! Ik ben dol op koken en ik ga je recept zeker even opslaan.
Dat klinkt lekker! Niet super calorie-arm volgens mij;) maar wel lekker. Zelf maken we het eigenlijk op de standaard manier: lof in de oven in stukjes, met stukjes ham en geraspte oude kaas erover heen. Mjam. Een gekookt aardappeltje erbij en klaar.
ik ben wel fan van witlof dus maar eens uit gaan proberen
Lekker! Vind zelf witlof heerlijk maar ben niet zo creatief qua recepten ermee. Dus deze ga ik bewaren!
Heel lekker!!!En niet veel werk aan.Ga ik zeker bewaren.