Dit is eentje voor witloof liefhebbers! Een superlekker stoofpotje van kip en witloof, afgewerkt met een sausje van Boursin. Niet direct een combinatie waar je aan denkt bij witloof en kip maar geloof me, als je geen zin hebt in witloof met kaas en hesp moet je deze eens proberen.

Heel eenvoudig te maken en vrij vlug klaar dus prima geschikt om na een drukke dag te maken.

Toegegeven, het ziet er niet uit op de foto maar het is eenvoudige keuken die bomvol smaak zit!

kip en witloof

Recept Kip en Witloof met Boursin

Hieronder vind je het recept. Je hebt een stoofpot nodig en een pan om het witloof aan te bakken.

Ingrediënten:

1 kipfilet per persoon
1 à 2 stronken witloof per persoon
2 potjes Boursin kaas met look en kruiden (light of gewoon)
kippenkruiden
bakboter

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in grote stukken en doe er lekker veel kippenkruiden op.
Laat bakboter smelten in je stoofpot en bak de kip bruin. Gewoon bruinen is ok, moet nog niet doorbakken zijn.
Verwijder het bittere einde van het witloof en snij de stronken grof.
Bak het witloof in een pan tot het kleur krijgt, af en toe eens roeren. Ook hier moet het witloof nog niet helemaal gaar zijn.
Doe het gebakken witloof bij de kip in de stoofpot.
Voeg de boursin toe, plaats een deksel op de pot en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de Boursin kaas gesmolten is.

Je kan dit opdienen met bv. kroketten maar ik vind het ook lekker om gewoon zo te eten.

Wil je de smaak iets zachter hebben kan je ook 1 potje Boursin gebruiken en wat room toevoegen. Als de saus te lopend is moet je ze nog even aandikken, dat is persoonlijke smaak.

 

En? Iets voor jou? Laat het even weten in de commentaren! Ken je zelf ook lekkere witloof recepten? Dan moet je het zeker laten weten in de commentaren!

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/11/kipwitloof.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/11/kipwitloof-150x150.jpgKristofFoodkip,recept,stoofpot,witloofDit is eentje voor witloof liefhebbers! Een superlekker stoofpotje van kip en witloof, afgewerkt met een sausje van Boursin. Niet direct een combinatie waar je aan denkt bij witloof en kip maar geloof me, als je geen zin hebt in witloof met kaas en hesp moet je deze eens...Alles voor de man met smaak!