Meteen naar de inhoud
Home » Saltimbocca a la Romana

Saltimbocca a la Romana

Vandaag een gerecht dat al lekker klinkt. Bij Saltimbocca denk je meteen aan de baai van Napels, bij een ondergaande zon, goed wijntje erbij..  Dries Mertens, je hebt dat goed gezien, zo een transfer naar Napoli. Maar goed, wij terug naar de supermarkt, voor de ingrediënten.

Ingrediënten

  • kalfslapjes, niet te dik

  • blaadjes salie

  • dunne plakjes parmaham (4)

  • marsalawijn

  • om erbij te serveren: naar keuze: gebakken aardappelen, pasta (tagliatelli) of waarom niet: polenta. Daarbij doe je een fris veldslaatje, dat gaat ook niemand afslaan.

Aan de slag

Saltimbocca– kalfslapjes kruiden met pezo. Op elk lapje 1 blaadje salie en 1 plakje ham. Dichtklappen, en aan de buitenkant exact hetzelfde.

TIP: Met keukengaren zorg je ervoor dat niet alles terug uit elkaar valt.

  • In goede olijfolie 4 a 5 minuten bakken. In een pan zonder aanbaklaag, maar dat wist je allicht al. Klein klontje boter er ook nog bij, gewoon voor de extra smaak.

  • Vlees uit de pan, en aanbaksel loskloppen met marsala. Saus laten inkoken naar wens, (best tot ze glanzend is) op smaak brengen met peper en zout.

Extra tip

Bestel dit niet tijdens een zakenlunch. Zeker als ze die keukengaren er hebben aangelaten is het een opdracht voor bijzonder handige types, waarbij de spatten op je kostuum of hemd echt absoluut gegarandeerd zijn. In sommige restaurants kappen ze er niet alleen de vleessaus over, maar kletsen ze daar ook nog eens wat tomaten bij… dan is het echt om te testen of die mannen van Dash het er echt allemaal uitkrijgen !

Veel plezier met deze alweer Italiaanse specialiteit.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: