Quiche met broccoli, prei en zalm

Een quiche, of groententaart is gemakkelijk te maken en doordat het zo lekker is ga je er zowieso mee scoren. Deze quiche met broccoli prei en zalm is echt lekker comfortfood! Krijg je hem niet op? Geen probleem, de dag nadien is hij nog even lekker en je kan het koud of warm opeten.

Ingrediënten:

1 vel bladerdeeg
200 g gerookte zalm
1 stengel prei
1 broccoli
2 eieren
1 eidooier
2 dl light room
Geraspte kaas

Zo maak je groententaart met gerookte zalm:

Doe de bladerdeeg in een bakvorm (met het bakpapier er nog onder) en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

Snij de prei in ringetjes en stoof deze aan. Kruiden met peper en zout. Snij de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze in gezouten water.

Laat de groenten afkoelen en uitlekken in een vergiet. De groenten mogen niet te ‘vochtig’ meer zijn want dat is niet goed voor het eindresultaat.

Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel ze samen met de broccoli en de prei over de quichebodem.

De eieren en 1 dooier loskloppen met de room, en over de groenten gieten.

20 minuten in de oven op 180°C, en er dan geraspte kaas over strooien. Nog 10 minuten in de oven en het is klaar!

Let wel dat het niet gaat aanbranden.

quiche-met-broccoli-zalm-prei
Deze quiche is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond:

prei: goed voor vanalles en nog wat, komt uit de look-familie dus is ook zuiverend en bacteriedodend
broccoli: vol anti-oxidanten en goed voor zowat alles.
gerookte zalm: minder gezond dan de gewone zalm maar toch… bron van omega3

 

Doe ons een plezier en laat zeker even weten wat je van het recept vond!

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/quiche-broccoli-zalm-prei-uitgelicht.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/quiche-broccoli-zalm-prei-uitgelicht-300x191.jpgKristofFoodgroententaart,quiche,recept,s,zalmEen quiche, of groententaart is gemakkelijk te maken en doordat het zo lekker is ga je er zowieso mee scoren. Deze quiche met broccoli prei en zalm is echt lekker comfortfood! Krijg je hem niet op? Geen probleem, de dag nadien is hij nog even lekker en je kan...Alles voor de man met smaak!