Meteen naar de inhoud
Home » Quiche met broccoli, prei en zalm

Quiche met broccoli, prei en zalm

Quiche met broccoli, prei en zalm

Een quiche, of groententaart is gemakkelijk te maken en doordat het zo lekker is ga je er zowieso mee scoren. Deze quiche met broccoli prei en zalm is echt lekker comfortfood! Krijg je hem niet op? Geen probleem, de dag nadien is hij nog even lekker en je kan het koud of warm opeten.

Ingrediënten:

1 vel bladerdeeg
200 g gerookte zalm
1 stengel prei
1 broccoli
2 eieren
1 eidooier
2 dl light room
Geraspte kaas

Zo maak je groententaart met gerookte zalm:

Doe de bladerdeeg in een bakvorm (met het bakpapier er nog onder) en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

Snij de prei in ringetjes en stoof deze aan. Kruiden met peper en zout. Snij de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze in gezouten water.

Laat de groenten afkoelen en uitlekken in een vergiet. De groenten mogen niet te ‘vochtig’ meer zijn want dat is niet goed voor het eindresultaat.

Snij de gerookte zalm in reepjes en verdeel ze samen met de broccoli en de prei over de quichebodem.

De eieren en 1 dooier loskloppen met de room, en over de groenten gieten.

20 minuten in de oven op 180°C, en er dan geraspte kaas over strooien. Nog 10 minuten in de oven en het is klaar!

Let wel dat het niet gaat aanbranden.

quiche-met-broccoli-zalm-prei
Deze quiche is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond:

prei: goed voor vanalles en nog wat, komt uit de look-familie dus is ook zuiverend en bacteriedodend
broccoli: vol anti-oxidanten en goed voor zowat alles.
gerookte zalm: minder gezond dan de gewone zalm maar toch… bron van omega3

 

Doe ons een plezier en laat zeker even weten wat je van het recept vond!

Facebook Comments Box

4 reacties op “Quiche met broccoli, prei en zalm”

  1. Cynthia

    Goed recept! Ik heb er mijn eigen creativiteit aan toegevoegd: twee teentjes look mee gestoofd met de prei en wat thijmblaadjes gemengd onder de room en eitjes. Weinig zout en voldoende peper. zeer lekker!

  2. Pingback: Week 26/8/2017 – 1/9/2017 – In a Manner of Speaking

  3. Idd een prima recept, ik doe er ook nog verse zalm bij die in blokjes gesneden is. Dit geeft een neutraler smaak aan het geheel (minder zoutig). Ik heb ook ondervonden dat quiche best op 220 Gr wordt afgebakken en dit gedurende 25 tot 30 min.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: