Een frisse Duvel van het vat smaakt die nou eigenlijk beter dan een Duvel uit een flesje of niet? En is het makkelijker om hem uit te schenken recht van de tap?

Het is allicht de droom van menig liefhebber om eens een Duvel van het vat te drinken maar helaas: Dromen zijn bedrog! Duvel, het is te zeggen de échte Duvel, is enkel verkrijgbaar in een fles. Je hebt kleine flesjes en grote flessen maar daar blijft het bij. Van het vat is hij niet te verkrijgen! De reden hiervoor is simpel. Duvel is een bier dat hergist op de fles en dat volkomen helder moet blijven.

Ik heb er één en ander over gelezen en blijkbaar kan hergisten ook in een vat maar dan krijg het bier een troebele kleur. De hergisting zorgt voor het koolzuur in het bier zodat je een mooie schuimkraag krijgt en als ik mij niet vergis zorgt de hergisting in het geval van Duvel ook nog voor net wat extra alcohol.

De uitleg hierboven zal allicht niet helemaal correct zijn dus als je exact wil weten hoe het zit moet je maar even zoeken in Google. Genoeg bierforums waar heel het proces van a tot z beschreven wordt.

duvel van het vatZelf heb ik het nog niet gezien maar blijkbaar zou de lichtere variant van Duvel, de Groene Duvel, wel op het vat verkrijgbaar zijn. Reden? Deze heeft geen hergisting op het vat.

De foto hiernaast heb ik gevonden op de website van Duvel zelf: http://www.duvel.com/en-us/the-beer/duvel-draft

Het staat op de Amerikaanse versie van de Duvel-site dus ik vermoed dat je dit vooral in het buitenland gaat tegenkomen. Het heet trouwens ook niet ‘Green Duvel’ maar ‘Duvel Single Fermented’. (Zonder nagisting dus.)

 

Ben jij al een cafe tegengekomen waar ze de Groene versie van het vat hebben? Laat het even weten in de commentaren want ik wel hem ook wel eens proeven!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/duvel-van-het-vat.png?fit=390%2C390&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/duvel-van-het-vat.png?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankDuvelEen frisse Duvel van het vat smaakt die nou eigenlijk beter dan een Duvel uit een flesje of niet? En is het makkelijker om hem uit te schenken recht van de tap? Het is allicht de droom van menig liefhebber om eens een Duvel van het vat te drinken maar...Alles voor de man met smaak!