Meteen naar de inhoud
Home » Botteltje, biercafé en hotel in Oostende

Botteltje, biercafé en hotel in Oostende

Dit is écht iets voor de bierliefhebbers! Iet of wat bierliefhebber zal allicht café Botteltje in Oostende al bezocht hebben want het bestaat al jaren! Het hotel dat erbij hoort bestaat ook al jaren maar is recent volledig vernieuwd en wij zijn het vorig weekend eens gaan testen.

Hieronder een verslag van zowel het café als het hotel.

Café Botteltje

Het Botteltje is een echt begrip en ik denk dat het meer dan 15 jaar geleden is sinds ik er de eerste keer ben geweest. In het café is er in al die jaren volgens mij niet veel veranderd. Het is een vrij groot café, maar vanaf je binnen komt adem je de sfeer van een echte pub in! In het midden staat een grote toog en meteen wordt duidelijk wat je hier moet drinken. Overal zie je flesjes en accessoires die met bier te maken hebben! Het feit dat het zo groot is doet trouwens niks af aan de gezelligheid want je kan je gerust met je gezelschap in één van de hoekjes of banken ‘verstoppen’.

Op de kaart staan meer dan 300 bieren dus ze hebben zeker voor ieder wat wils!

Elke keer dat ik er geweest ben was ik van plan om wat foto’s te nemen maar elke keer mislukt dat plan.. De zware bieren zitten er volgens mij toch voor iets tussen!

Hieronder heb ik er toch een paar gezet maar ga vooral zelf eens kijken en proeven. Botteltje ligt vlakbij het Wapenplein, midden in het centrum van Oostende dus.

botteltje

Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto’s. Het was al laat en die Paix Dieu was zeker niet het enige dat we gedronken hebben. Je ziet het niet goed maar de boek die naast mijn glas ligt is de enorme bierlijst. Volgende keer probeer ik foto’s te nemen voor we aan het bier beginnen!

Hotel Botteltje

Het hotel is niet overdreven groot maar dat is net gezellig. Bovendien is gloednieuw dus ook super proper. Men heeft er voor gekozen om ook hier het thema bier volledig uit te spelen. Alle kamers hebben de naam een brouwerij gekregen en elke kamer is dan ook ingericht met accessoires van die brouwerij. Leuk detail vond ik dat je bij het ontbijt moet gaan kijken naar een tafel waar een fles van jouw brouwerij op staat om te weten waar je moet gaan zitten.

Ontbijten in Hotel Botteltje

Wij hadden de “Ter Dolen” kamer en dat is een familiekamer. Prachtig ingericht! Een heel mooie badkamer, 2 grote bedden, 2 grote TV’s en bier van Ter Dolen in de frigo. 🙂

Voor meer details moet je maar eens kijken op de website van het Botteltje.

Ik kan alleen maar zeggen dat het een echte aanrader is voor de bierliefhebber. Vriendelijk personeel en overdreven veel soorten bier… Wat moet een mens meer hebben!

 

Ben je hier zelf al geweest? Laat even weten in de commentaren wat jij er van vond aub.

 

Op zoek naar meer artikels over de kust? Lees dan deze ook even:

Toi Moi Et la Mer in Oostende

’t Werftje in Zeebrugge

 

 

Facebook Comments Box

5 reacties op “Botteltje, biercafé en hotel in Oostende”

    1. Ja, als je ooit eens naar Oostende wil gaan is dit zeker een goede optie.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!