Geregeld iets gaan ‘degusteren‘ hoort er nu eenmaal bij als je schrijft voor een blog over eten en drinken. Dat is de reden dat ik dat dan ook geregeld doe en iets gaan drinken doe ik meestal in één van de café’s bij mij in de buurt. Eén van die gelegenheden is Cafe De Repliek in Melsele.

Een tijd geleden zag ik daar een affiche hangen waarop stond dat er op vrijdagavond in het café een popup-resto werd georganiseerd… Voor de rest stond er enkel bij dat er keuze was tussen rode curry en groene curry en dat het één met vis was en het ander met kip.

Ik ben eerlijk gezegd geen kenner van de Thaise keuken dus ik wist op voorhand niet aan wat ik mij kon verwachten maar zoals gezegd: Ik offer mij graag op voor culinaire ontdekkingen!

Achteraf bekeken was de mix van cava, trappist en rosé misschien niet zo’n goed idee maar over de curry niks dan lof. Beide versies waren meer dan in orde en wat helemaal cool is: Ik heb van de chef het recept gekregen!

Laat jullie niet afschrikken door de vele ingrediënten maar probeer het gewoon en geniet!

groene-curry-street-food

Recept Groene Curry met Kip

Ingrediënten:

• 600 g kipfilet, in reepjes
• 800 ml kokosmelk
• 1 eetlepel groene currypasta (of naar smaak)
• 1 rode paprika, in reepjes
• ½ courgette, in blokjes
• 150 g boontjes, gekuist en in de helft gesneden
• 1 klein blikje bamboescheuten
• 100g babymaïskolfjes
• 100g champignons, in schijfjes
• 100g shiitake, in schijfjes
• 1 duim gember, geraspt
• 1 chilipeper, in fijne reepjes (zonder of met zaadjes, voor een extra pikante toets)
• 2 kaffir limoenblaadjes
• 1 stengel citroengras, in grove stukken
• Sap van 1 limoen
• 2 el vissaus
• 1 koffielepel bruine suiker
• Verse koriander
• Gedroogde uitjes

Bereidingswijze:

Verwarm de kokosmelk in een grote kookpot en voeg er de currypasta aan toe. Meng alles goed. Voeg de limoenblaadjes, het citroengras en de gember toe. Laat even pruttelen.

Doe de kip, champignons en shiitake in de pot en laat 10 min sudderen.

Voeg dan de paprika, chilipeper, bamboescheuten en maïskolfjes toe.

5 min nadien voeg je de boontjes en courgette toe en laat nog 5 min doorgaren.

Breng op smaak met de vissaus, bruine suiker en het limoensap.Werk af met verse koriander en/of gedroogde uitjes.

 

Opdienen in een potje met bv. Jasmijnrijst. Smakelijk!

 

KristofDrankFoodGeregeld iets gaan 'degusteren' hoort er nu eenmaal bij als je schrijft voor een blog over eten en drinken. Dat is de reden dat ik dat dan ook geregeld doe en iets gaan drinken doe ik meestal in één van de café's bij mij in de buurt. Eén van die...Alles voor de man met smaak!