Goulashsoep heb ik een paar jaar geleden leren kennen in Duitsland. Ik herinner me dat ik ze toen heel goed vond maar heb er verder nooit niks mee gedaan. Het is niet echt een typische soep van hier en ik ben sindsdien ook nooit een authentiek recept tegengekomen.

Deze week echter was één van de kandidaten van Komen Eten een Hongaarse dame en bij het zien van haar goulashsoep moest ik er ineens weer aan denken.

Het recept van de dame heb ik gekopieerd van de site van VIER.

hongaarse-goulashsoep

Recept Hongaarse goulashsoep

Ingrediënten:

400 g rundsstoofvlees
1 rode ui
1 groene peper
1 tomaat
1 theelepel paprikapoeder
400 g aardappelen, in blokjes
1 theelepel komijnzaad, gemalen
1 bouillonblokje (runds)
peper en zout
1 teentje look
Hongaarse gekruide worst (kolbasz)

Bereidingswijze:

Verhit de olie en doe er de fijngesnipperde ui en peper bij. Bak deze tot de ui licht bruin is. Doe de pan van het vuur en doe het paprikapoeder erbij. Roer goed en doe er een beetje water bij.
Zet terug op het vuur. Doe de blokjes vlees erin, samen met het bouillonblokje en het komijnzaad. Kook tot het vlees bijna gaar is.
Pel ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kom met wat water erop. Wanneer het vlees bijna zacht is, doe je de aardappelen met het water erin. Voeg het tomatenconcentraat toe.
Kook de aardappelen gaar. Ontvel de tomaat, snijd in schijfjes en meng onder de gare goulashsoep. Snijd de kolbasz in ringetjes. Neem een pan en bak de kolbasz met een geperste lookteentje.
Schep de soep in borden en doe er wat gebakken kolbasz op.

 

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/10/hongaarse-goulashsoep.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/10/hongaarse-goulashsoep-150x150.jpgKristofFoodgoulash,recept,soepGoulashsoep heb ik een paar jaar geleden leren kennen in Duitsland. Ik herinner me dat ik ze toen heel goed vond maar heb er verder nooit niks mee gedaan. Het is niet echt een typische soep van hier en ik ben sindsdien ook nooit een authentiek recept tegengekomen. Deze week...Alles voor de man met smaak!