Meteen naar de inhoud
Home » Vis op een plankje – BBQ tip

Vis op een plankje – BBQ tip

BBQ’en op een stuk hout in plaats van op de rooster is iets dat ik persoonlijk nog niet kende. De die-hard BBQ kenners zullen het misschien wel al gezien hebben maar voor mij was het nieuw. In plaats van rechtstreeks op de grill komt het vlees of de vis op een plankje te liggen. Het lijkt een beetje op bakken in een pan of op een bakplaat maar het grote voordeel van hout is dat je er een lekkere rokerige smaak bij krijgt.

Ik heb één en ander opgezocht en blijkbaar kan je eender welke soort hout gebruiken maar meestal gebruikt men cederhout. Als je zelf een proper stuk hout hebt kan je dit dus gebruiken. Let op, het moet wel een plankje zijn want met een balk ga je niet veel effect hebben en het moet onbewerkt (!) zijn.

Als je zeker wil zijn dat de plankjes die je gebruikt geschikt zijn dan kan je ze online bestellen bij bv. BBQcenter.be. De modellen van Weber zien er zo uit:

vis op een plankje

Als je dus ergens dunne plankjes hebt die er ongeveer zo uit zien kan je ze in principe gebruiken. Hoe lang gaat zo’n plankje mee? Geen idee, het is hout dus na een tijdje zal het wel opgebrand zijn vrees ik maar zolang er geen gaten in gebrand zijn kan je het nog gebruiken. Na gebruik elke keer wel goed afwassen dat je geen bacteriën op het hout krijgt.

Hieronder ga ik een filmpje posten waarin ze een recept voor zalm op een plank geven. In het filmpje geven ze de raad van de plank eerst in water te leggen zodat het minder gemakkelijk vlam vat.

Zalm op cederhout op de BBQ

 

 

Zelf al vis op een plankje gemaakt? Laat ons weten wat je er van vind!

Hier vind je trouwens een overzicht van al onze BBQ recepten.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: