Meteen naar de inhoud
Home » Wat te doen in Reims? Van champagne tot historische gebouwen

Wat te doen in Reims? Van champagne tot historische gebouwen

De Franse stad Reims ligt in het hart van de Champagnestreek. Voor velen zal Champagne dan ook centraal staan tijdens een bezoek aan de stad. Maar wist je dat Reims ook interessante historische gebouwen kent? In en rond Reims is genoeg te doen om je een aantal dagen te vermaken.

Reims & Champagne

Reims telt ontzettend veel Champagnehuizen en Champagneboeren. In 2015 werden veertien wijnkelders, wijngaarden en andere plekken ingeschreven op de Unesco-werelderfgoedlijst als ‘cultureel landschap’. Welke activiteiten je kunt ondernemen op het gebied van Champagne in Reims? Dat lees je hieronder.

  • Een Champagnehuis bezoeken

Wil je weten hoe Champagne gemaakt wordt? Dan is een bezoek aan een Champagnehuis echt een aanrader. Eén van de bekendste Champagnehuizen in Reims zijn: Taittinger, Veuve Clicquot, Pommery (grootste Champagnehuis in Reims), Mumm en Ruinart. Bij de Champagnehuizen mag je een kijkje nemen in de champagnekelders diep onder de grond. Het bezoek maak je compleet met een Champagneproeverij.

  • Champagne proeven bij de boer

Op enkele kilometers van Reims vind je de wijngaarden. Je kunt natuurlijk een autotour doen langs de wijngaarden, maar wat dacht je van een rondje wijngaarden per fiets? De wijnboeren vertellen je op hun terrein vol passie over hun vak. Uiteraard hoort hier ook een glaasje Champagne bij.

Bezienswaardigheden in Reims

Reims heeft een aantal interessante bezienswaardigheden. Welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben in Reims? Dat lees je hieronder.

  • 4x Werelderfgoed van UNESCO

Reims telt 4 historische gebouwen die tot het Werelderfgoed van de UNESCO behoren. Dit zijn de Notre-Dame Kathedraal, het Palais du Tau, de Abdij en de Basiliek Saint-Remi. De Notre-Dame Kathedraal is hét symbool van de stad Reims. Dit is de plek waar de koningen gekroond werden. Grenzend aan de kathedraal vind je Palais du Tau. Dit paleis diende als residentie voor de aartsbisschoppen van Reims. De Basiliek Saint-Remi de oudste kerk van Reims en daarnaast ook de grootste Romaanse kerk van Noord-Frankrijk.

Tip: in de zomermaanden is er in de avonden een lichtshow te zien op de gevel van de Notre-Dame Kathedraal.

  • Andere bezienswaardigheden

Verder zijn er nog een aantal bezienswaardigheden in Reims die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zoals Porte de Mars en de cryptoportique (zuilengalerij). De Porte de Mars was de Romeinse toegangspoort tot Reims en is gewoon vanaf de stoep te bewonderen. Loop daarna door naar de zuilengalerij die je vindt op Place du Forum. Het monument stamt uit de derde eeuw en bevindt zich half boven en half onder de grond. Na een bezoek aan het zuilengalerij raad ik je aan om neer te ploffen op één van de terrasjes op Place du Forum en te genieten van een goed glas Champagne.

 

Dit leuke artikel over Reims hebben we gekregen van: www.nieuweplekkenontdekken.nl

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!