Meteen naar de inhoud
Home » Waarom houden mannen zo van mooie horloges?

Waarom houden mannen zo van mooie horloges?

Een horloge dient uiteindelijk om te weten hoe laat het is, punt. Heb je zo een moderne smartwatch, dan kan je er ook je workouts mee monitoren en kan je ook zien wat voor weer het wordt. Allemaal heel eenvoudig maar toch speelt er iets meer.

Mooie en dure horloges hebben een bepaalde aantrekkingskracht op mannen en ergens is dat niet zo abnormaal. Mannen hebben in vergelijking met vrouwen maar weinig kans om te pronken met ‘juwelen’ dus zo een exclusief horloge aan je arm is natuurlijk wel een statement.

Het is duur, het is prestige, het is mooi én in tegenstelling tot je sportwagen kan je een horloge ook mee op restaurant of zo nemen.

Hieronder lijst ik even op wat de 10 bekendste luxemerken voor mannen zijn. Zeker niet voor iedereen weggelegd maar wel interessant om weten!

De 10 bekendste luxe merken voor heren horloges

Ik heb deze lijst ook ergens opgezocht en heel eerlijk, de allerbekendste ken ik natuurlijk wel maar van Blancpain of Lange & Sohn had ik zelf ook nog niet gehoord.

Mooie gelegenheid om er eens wat meer over op te zoeken. Ik geloof zelfs te weten dat er een Patek Philippe voor een slordige 10 miljoen verkocht is geweest…

  • Patek Philippe
  • Jaeger-LeCoultre
  • Omega
  • Rolex
  • A Lange & Sohn
  • Breitling
  • Vacheron Constatin
  • Blancpain
  • Piaget
  • Chopard

Zelf ben ik nogal fan van Omega. Een Speedmaster of een Seamaster zie ik volledig zitten! In deze lijst is Omega trouwens nog één van de meest betaalbare merken maar betaalbaar is natuurlijk ook relatief want voor een Omega Speedmaster betaal je ook al gauw meer dan 6000 euro…

Hoeft het dan allemaal wel zo’n dure heren horloge?

Wat mij betreft zeker niet! Ik was altijd van plan om op mijn 30ste zo een Omega horloge aan te schaffen en dat was een prima plan maar eens je in de winkel staat en je ziet de effectieve prijzen dan denk je toch wel even na.

Ondertussen ben ik alweer een paar jaar ouder en heb ik er nog steeds geen. Ik heb echter wel een paar hele mooie klassieke horloges waaruit ik kan kiezen en voor de dagen dat ik sport heb ik een smartwatch. Meer hoeft dat eigenlijk niet te zijn voor mij.

En jullie? Hebben jullie een horloge van zo’n luxemerk of zijn jullie ook tevreden met een iets goedkoper exemplaar? Laat het even weten in de commentaren!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: