Een mooi kookboek met een massa knappe foto’s. Voor een kookboek barstensvol recepten moet je een ander boek zoeken.
Wat wij leuk vonden aan het boek, is dat het al eens verder durft gaan dan het gewone doordeweekse kookboek. Het begint met goede marinades, en sauzen. Vervolgens bouwt hij verder op met relatief makkelijke gerechten zoals Côte à l’os. Hij maakt hem wel origineel op zijn Zuid-Amerikaans. Zelfs cocktails zijn voorzien, om te eindigen met de desserts en “topcreaties.” Voor sommigen slaat de slinger daar wat ver door. Toegegeven, een gerecht met gnoe, daar begin ik ook niet meteen aan. Maar De Clercq geeft wel aan dat het met lam ook gaat.
Leuke, originele ideeën. Mooi boek, verstandig opgebouwd.
Peter De Clercq?
Is wereldkampioen bbq geworden. Een van zijn boeken (Basic BBQ) is ook verkozen tot “beste barbecueboek ter wereld”. Als je het boek doorbladert heb je niet meteen het gevoel dat hij timide is, of een minderwaardigheidscomplex heeft. Al kan dat van pakweg Meus, Sergio en P. Goossens ook gezegd worden. Maar dat de man weet waarover hij schrijft, dat merk je dus wel aan elk gerecht dat in het boek staat.
Fiche
- BBQ de outdoor cooking bible – 101 toprecepten van Peter De Clercq
- 360 blz.
- Uitgeverij Lannoo – 2015
- Recepten en teksten: Peter De Clercq – Hilde Smeesters
- Foto’s: Heikki Verdurme
Wij zagen de outdoor cooking bible te koop bij Bruna.nl