Een fles Tomatin 15 gekregen. Mooi gestyleerde verpakking, krachtig etiket. Een fles die mooi in de verzameling past.

Relatief onbekende whisky

Tomatin 15

Tomatin is een ietwat aparte distilleerder. Dat heeft vooral te maken met de leeftijd. Overgekocht door Japanners, en bijna -vergeef me de uitdrukking- op de fles gegaan. Daarna door andere Japanners overgenomen, die het met meer succes opnieuw groot zijn aan het maken.

Flessen zoals de Tomatin 15 zullen daar zeker toe bijdragen. Deze versie werd pas op de markt gebracht in 2009. Een bijzonder rijke smaak, veel fruit en vanille. Welk fruit allemaal dat ontdek je vast zelf wel; bij sixpacks.be zijn we geen fruitboeren. Als je er op let proef je de eiken vaten ook nog wat terug. Deze fles van 15 jaar oud is toch een stuk rijker van smaak dan zijn broertje van 12 dat ik onlangs geproefd heb.

Combinatie met een dessert

Ideaal voor bij een lekker zoet dessert, een moelleux bijvoorbeeld schreeuwt om iets dergelijks. Als ze deze kwaliteit blijven aanbieden gaat Tomatin zeker zijn plaats krijgen in de kast van de gemiddelde whiskyliefhebber!

Technische fiche Tomatin 15

  • Prijs: vanaf € 40,00
  • 70 cl
  • Highland whisky
  • 43%
  • meer informatie: www.tomatin.com
https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/tomatin15.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/tomatin15.jpgRafDrank15,Tomatin,whiskyEen fles Tomatin 15 gekregen. Mooi gestyleerde verpakking, krachtig etiket. Een fles die mooi in de verzameling past. Relatief onbekende whisky Tomatin is een ietwat aparte distilleerder. Dat heeft vooral te maken met de leeftijd. Overgekocht door Japanners, en bijna -vergeef me de uitdrukking- op de fles gegaan. Daarna door andere...Alles voor de man met smaak!