Meteen naar de inhoud
Home » Zelf looksaus maken

Zelf looksaus maken

Voor pita- en kebabliefhebbers is looksaus waarschijnlijk hun favoriete saus maar ook de gewone vleesliefhebber heeft af en toe eens een stevige portie looksaus nodig.

Ook hier telt de regel: wat je zelf doe doe je beter! Zelf looksaus maken is helemaal niet moeilijk, ik leg het hieronder uit in 6 stappen.

Deze saus maak ik standaard op elk BBQ feest maar ook lekker bij zelfgemaakte pita en gebakken kip.

Recept: zelf looksaus maken

Ingrediënten:

1 potje Griekse yohgurt (die kleine potjes uit de Lidl zijn prima)
2 el mayonaise
minstens 4 tenen look
wat bieslook

Bereidingswijze:

Doe de yoghurt en de mayonaise in een potje.

Pers de tenen look uit in het potje.

Doe er de gesnipperde bieslook bij.

Meng alles goed onder elkaar.

Proef of het sterk genoeg is. Indien niet doe je er nog een teentje look bij.

Als het klaar is dek je het potje af en zet je het nog een uurtje in de frigo zodat de smaken zich goed vermengen.

zelf looksaus maken

 

Hoe maken jullie je looksaus? Laat het even weten in de comments aub.

Meer tips & tricks? Bekijk zeker onze andere recepten ook eens!

 

Facebook Comments Box

13 reacties op “Zelf looksaus maken”

  1. Deze is toch relatief straf.. ik zou beginnen met 2 teentjes. Uiteraard allemaal afhankelijk van je look, maar toch…

  2. Ik maak m’n looksaus met 3 eetlepels yoghurt, 3 eetlepels mayonnaise, 1 eetlepel gewone azijn, 3 teentjes geperste knoflook, 0,5 theelepel lookpoeder, wat zwarte peper en beetje zout. Kan ook als basis dienen voor tzatziki. Dan enkel nog wat geraspte komkommer toevoegen waar je wel eerst al het vocht uitknijpt voor je het toevoegt aan de looksaus.

      1. Heb dit looksausje vanavond gemaakt in combinatie met shoarma. Was superlekker. Als je graag de kruidenmix hebt waarin het vlees gemarineerd werd.. .

        1. Geef maar mee als je wil! Dat komt altijd van pas en ook de andere lezers zullen het appreciëren denk ik.

          1. De shoarmakruidenuidenmix bestaat uit de volgende kruiden : 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel gemalen zwarte peper,1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel, gemberpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper en 1/2 theelepel zeezout. Al deze kruiden doe je in een vijzel en mengen maar. Ik gebruikte 1,5 eetlepel kruidenmix en 2 eetlepels olijfolie om +- 300 g vlees te marineren. Was voor 2 personen. Naar smaak kan je meer of minder kruiden toevoegen aan de olijfolie. Bij het bakken gebruikte ik geen extra olie. Laat het vlees zeker 2 uur afgedekt marineren in de koelkat. Smakelijk.

      2. Lekker Ria, heb het gemaakt zoals hierboven en het valt heel goed mee!

        1. Dank je wel. Altijd leuk om te horen 🙂

  3. johannaowlette

    Klinkt pittig 😉 ik maak luie looksaus, ook met Griekse yoghurt en mayo maar dan met lookpoeder, peper en zout. Ook lekker 😉

  4. Pingback: Kip met Chips - Een lekker recept van Koken met Kids

  5. Pingback: Saus recepten om zelf te maken - Recept – ElsaRblog

  6. Pingback: Voetbalhapjes- 6 hapjes voor tijdens de voetbal

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: