Dat wij fan zijn van Sergio Herman zal ondertussen wel al duidelijk zijn zeker? De man maakt de mooiste kunstwerkjes maar dit recept voor Tomaat Farci volgens Sergio Herman bewijst dat je ook heel simpele gerechten keihard kan pimpen.

Hieronder staat het orgineel recept dus wie dat wil kan all the way gaan maar ikzelf heb hier en daar een paar toegevingen moeten doen.

‘Pomodori zonder schil’ zijn bij mij gewone tomaten met schil geworden en de versgemaakte andalouse kwam uit een bus.

Soit, resultaat blijft hetzelfde: SUPER lekker gewoon!

Zo zag het er bij mij uit voor het in de oven ging:

tomaat farci sergio herman

Dit recept komt trouwens uit onderstaand boek:

Recept tomaat farci Sergio Herman

Ingrediënten:

  • 500 G GEHAKT, HALF-OM-HALF
  • 1 UI, FIJN GESNIPPERD
  • 1 T E E N TJ E K N O F LO O K , G E R AS PT
  • 100 G PANKO
  • 2 EL MOSTERD
  • 50 G PARMEZAANSE KAAS, GERASPT
  • 2 EL BLADPETERSELIE, FIJNGEHAKT
  • 2 EL BASILICUM, FIJNGEHAKT
  • 100 ML ROOM
  • ZOUT EN VERSGEMALEN ZWARTE PEPER
  • OLIJFOLIE, OM TE BESPRENKELEN
  • 1 2 P O M O D O R I , ZO N D E R S C H I LD EN UITGEHOLD
  • 3 TAKJES TIJM
  • FLEUR DE SEL
  • 200 ML TOMATENVINAIGRETTE
  • BASILICUMOLIE
  • ENKELE BLAADJES OREGANO
  • ANDALOUSE, IN EEN SPUITZAK

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Voor de vulling van de tomaat doe je gehakt, ui, knoflook, panko, mosterd, Parmezaanse kaas, bladpeterselie, basilicum en room in een kom en meng je dit goed samen tot een mooie massa.

Breng op smaak met zout en peper.

Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en plaats de tomaten hierin.

Vul alle tomaten goed vol met het gehaktmengsel en verdeel de tijm erover.

Besprenkel met olijfolie en plaats circa 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de schaal uit de oven en werk af met fleur de sel, zwarte peper, tomatenvinaigrette, basilicumolie, nog wat tijm en basilicum, en
oregano.

Spuit de andalouse over de tomaten.

tomaat farci volgens sergio herman

Ook fan van Sergio? In volgend artikel staat hoe je Sergio Herman mosselen maakt.

 

Uw mening over dit recept is natuurlijk meer dan welkom in de commentaren!

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/12/tomaat-farci-sergio-herman.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2019/12/tomaat-farci-sergio-herman-150x150.jpgKristofFoodrecept,Sergio Herman,tomaat,tomatenDat wij fan zijn van Sergio Herman zal ondertussen wel al duidelijk zijn zeker? De man maakt de mooiste kunstwerkjes maar dit recept voor Tomaat Farci volgens Sergio Herman bewijst dat je ook heel simpele gerechten keihard kan pimpen. Hieronder staat het orgineel recept dus wie dat wil kan all...Alles voor de man met smaak!