Meteen naar de inhoud
Home » Wat meer jenever en wat minder gin

Wat meer jenever en wat minder gin

Ontkennen heeft geen zin, gin is nog altijd dé populairste drank maar er bestaat een mooi alternatief dat we in de Lage Landen een beetje uit het oog zijn verloren…

Jenever is een typisch product van bij ons maar heeft sinds de opkomst van de gin hype een ietwat oubollig imago gekregen. Onterecht want gin is eigenlijk een distillaat dat heel nauw verbonden is met onze jenever en er zelfs van afstamt. De Engelsen hebben echter in de loop van de tijd meer en meer kruiden toegevoegd en hebben zo de typische gin smaak bekomen.

Veel mensen denken waarschijnlijk direct aan de straffe graanjenevers die je in kleine shotglaasjes moet drinken maar ook bij de  jenevers  heb je veel verschillende smaken. Je hebt de echt uitgesproken jenevers maar ook jenevers die heel zacht zijn. Tel daarbij nog de vele fruitvarianten en je hebt alles in huis om een hippe cocktail te maken.

jenever

Cocktails met jenever

Hieronder geef ik jullie een paar recepten mee om zelf cocktails met jenever te maken.

Ben je op zoek naar originele flessen jenever? Bekijk dan de site van Streekmarkt.be eens. Daar hebben ze verschillende jenevers (en andere drunken) die je niet zomaar in de supermarket kan vinden. Alle produkten zijn ook typisch Belgische produkten.

Caipi Neuzeke

Een beetje een belachelijke naam maar de smaak is wel goed. Eigenlijk zou dit Cuberdon Caipirinha of zo moeten heten, klinkt veel beter.

 

Jenever Sensation

De bekendste cocktailshaker van Belgie legt in dit filmpje uit hoe je een Jenever Sensation kan maken.

Jenever en tonic

En dan als laatste nog een alternatief voor de immense populaire gin tonic.

Deze cocktail kan je in twee versies maken:

Voor de man neem je een longdrink glas met ijs. Daar doe je een scheut graanjenever over en je vult aan met tonic. Afwerken met gekneusde jeneverbessen en even roeren met een rietje. Deze cocktail heet Jenever Twist.

Voor de vrouw doe je exact hetzelfde maar je gebruikt bessenjenever in plaats van graanjenever. Deze cocktail heet Jenever Berry Twist.

 

En? Wat denken jullie? Meer jenever en minder gin vanaf nu of toch maar niet? Ken je trouwens nog andere goede cocktails? Laat het weten in de commentaren aub. Ik kijk uit naar jullie feedback!

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Wat meer jenever en wat minder gin”

  1. Zal wel lekker zijn maar waarom altijd met zoveel suiker? Geen alternatief ? Graag iets zonder al dat zoet.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: