Meteen naar de inhoud
Home » Belgische gin kopen

Belgische gin kopen

Gin is een typisch Engels product natuurlijk maar omdat de gin hype zo groot is zijn er ook een aantal Belgen die mee op de kar gesprongen zijn. Ik vermoed dat we ondertussen minstens tien Belgische gins hebben. Je hebt o.a. de Filliers, de Biercée, de Belgin van Delhaize en ook de Spring Gin van Manuel Wouters, enz.

Over bovenstaande gins ga ik het niet hebben maar wel over Edelweiss en Wilderen Double You Gin. Beide gins zijn niet alleen op-en-top Belgisch maar hebben nog een ander ding gemeen: Ze worden allebei gemaakt door een kleine brouwerij ergens in Vlaanderen en zijn dus zeker geen massaproduct.

Edelweiss gin

Edelweiss wordt gemaakt door Brouwerij Verhofstede in Nieuwkerken-Waas. Deze brouwerij is al vier generaties van dezelfde familie dus er zit hier heel wat knowhow in verband met het stoken van sterke dranken.

De Edelweiss gin heeft een alcohol percentage van 40% en smaakt heel fris en aromatisch met vooral citrus toetsen.

U zal deze niet overal vinden want hij wordt slechts in beperkte oplage gemaakt. Op de website van Streekmarkt.be hebben ze hem wel. Hij kost op deze site 20,45 euro wat een mooie prijs is.

Conclusie: Originele en lekkere gin aan een scherpe prijs! Klik hier voor meer info.

Wilderen Double You gin

double-you-ginDouble You gin heeft een alcoholpercentage van 43,7 en wordt gemaakt door Brouwerij Wilderen uit … Wilderen (Sint-Truiden).

De gin is gemaakt met 21 verschillende plantaardige en regionale kruiden zoals o.a. jeneverbes, hop, roos, bloesem, koriander, enz. Het resultaat is een kruidig boeket en een karaktervolle smaakperceptie, zo complex als een Engel en een Duivel op je schouder… De Engel staat voor welbewust en is altijd vergezeld van een Duivel welke staat voor verleiding. Zo ook het karakter van deze Double You Gin, een welbewuste kruidenselectie waar je niet aan de verleiding kan weerstaan!

Bovenstaande uitleg komt van de website van Wilderen en ze menen het met de engel en de duivel want zowel op het etiket als aan de dop is er een verwijzing naar een engel en een duivel. Het is een mooie fles die er erg chique uit ziet!

Grappig is ook dat aan elke fles een zakje met 4 stokken zoethout hangt. Deze stokken moet je gebruiken om te roeren in je gin. Origineel in ieder geval!

Ook deze gin hebben ze bij Streekmarkt.be maar je betaald er wel een pak meer voor dan voor de Edelweiss. Deze Double You gin is van jou voor 46,62 euro.

Conclusie: Hij kost dubbel zoveel als de Edelweiss maar dan heb je ook wel wat. Het is een prachtige fles, de smaak is super en als je deze fles samen met het zoethout op tafel zet is iedereen zowieso onder de indruk! Klik hier voor meer info.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!