Meteen naar de inhoud
Home » Paljas en Rince Cochon

Paljas en Rince Cochon

Gisteren kreeg ik bezoek van mijn collega Raf en hij was niet alleen. Hij had zijn dochtjertje bij maar ook zijn vrienden Paljas en Cochon. Die laatste twee zijn natuurlijk geen echte vrienden maar wel twee biertjes waar ik voordien nog niet van gehoord had.

En je weet hoe het gaat met nieuwe biertjes: die gaan open, worden geproefd en worden beschreven.

Paljas bier

Van dit bier was ik er zeker van dat het uit Antwerpen zou komen. “Hey paljaske!” is een typische Antwerpse uitdrukking volgens mij maar wat blijkt nu… Dit bier komt helemaal niet van de koekenstad maar wel uit Zeebrugge. Het wordt daar gebrouwen door brouwerij Henricus.

Een Paljas kan je krijgen in drie versies, een blonde, een bruine en een IPA.

Ik heb de blonde gedronken en dat is een degelijk blond sterk bier met een 6% alcohol. De naam vind ik persoonlijk eerder een reden om het te kopen dan het bier zelf. Hoewel het niet slecht is, is het ook geen uitschieter. Op de website van Paljas staat het volgende te lezen:

Paljas blond is een traditioneel ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles.
Het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en de 4 verschillende hoppen zorgen voor een karaktervolle smaak en een uitgesproken fris aroma.

Veel meer informatie over Paljas of over Brouwerij Henricus kan ik jullie niet meegeven omdat ik simpelweg niet meer informatie kan vinden.

De website: http://www.paljas-bier.be/

paljas-blond

Rince Cochon

rince-cochonRince Cochon is van oorsprong een Frans bier maar het wordt wel in Belgie gebrouwen door Haacht. Je kan het in Belgie kopen in de Carrefour.

Dit bier is verkrijgbaar in een blonde versie en een rode versie. De blonde (heb ik niet geproefd) is een stevige jongen van 8,5% alcohol en de rode is een zoet fruitbier van 7,5% alcohol.

Ik heb deze rode versie wel geproefd en het doet denken aan bv. een Liefmans, Lindemans, enz. een typische erg zoete kriek. De reden dat ik hem toch vernoem is het erg hoge alcoholpercentage.

Voor mij is dit een vrouwenbier. Dames die dus graag een kriek drinken kunnen vanaf nu ook al zingend naar huis gaan na een paar glazen!

 

Zelf deze bieren al geproefd? Laat gerust weten wat je er van vond.

Dit bier en nog 1600 anderen staat natuurlijk ook op onze bierlijst.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: