Meteen naar de inhoud
Home » Amerikaans bier – in Miami

Amerikaans bier – in Miami

Onlangs ben ik een week in het zonnige Miami geweest. Ik ga over Miami zelf niet te veel uitwijden want we zijn hier geen reisblog maar ik kan jullie wel zeggen dat het zeker de moeite is!

Altijd goed weer, suppervette auto’s, mega buildings, dag en nacht gelegenheid om te feesten op Ocean Drive, enz. De vele bars langs de oceaan nodigen uit om cocktails te drinken (heb ik ook gedaan) maar in dit artikel concentreer ik me op het Amerikaanse bier.

De meeste Belgen en Nederlanders zijn nogal merkvast als het om hun favoriete biertje gaat maar daar moet je je als schrijver op een bierblog natuurlijk overzetten. Ik heb dan ook zonder enig vooroordeel alles geproefd wat ik kon vinden en hieronder vind je het verslag en de foto’s.

Amerikaans bier

In elke bar kan je in Amerika een paar bieren van de tap krijgen (draft) en een hele resem flessenbier (bottled). Dikwijls komt men zelfs af met een emmer (pincher) omdat dit goedkoper uitkomt. Gewoon doen, denk aan die vooroordelen!

De Amerikanen hebben wel degelijk een biercultuur en zijn over het algemeen ook gek op speciale bieren. Vanaf ik zei dat ik uit België kwam maakten de meesten dan ook direct de link met Belgisch bier. Vandaag de dag zijn er in Amerika super veel kleinere brouwers die allemaal hun eigen speciaalbier maken. Daarvoor kan je terecht in een supermarkt of in de liquor store. Ik heb eerder de bekendere bieren gevonden.

In veel bars kan je trouwens ook Amstel, Stella en Heineken krijgen.

Soit, genoeg achtergrond, over tot de orde van de dag!

Blue Moon

Blue Moon

Dit bier heb ik het meest gedronken. Op het flesje staat dat het een Belgian White is maar in kleinere letters eronder staat ‘Belgian Style Wheat Ale’. Dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat het niet uit Belgie komt maar omdat ze zo gek zijn op Belgisch bier noemen ze alles Belgian-Style.

Dit bier heeft volgens mij niks met witbier te maken maar eerder met Duits tarwebier. Best lekker, dat mag gezegd! Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,4.

Wat mij wel stoort is dat ze bij een grote Blue Moon er altijd een stukje sinaasappel bij doen.

De website: http://www.bluemoonbrewingcompany.com/

Bud light, Miller lite en Coors light

Ik durf niet zeggen dat het in heel Amerika zo is maar in Miami zijn de mensen nogal bezig met ‘good looking’. De brouwerijen spelen daar handig op in want je kan een hele resem bieren met weinig caloriën krijgen.

Bud, Miller en Coors zijn de drie die ik gedronken heb. Ik moet zeggen dat ik ze alle drie eigenlijk best ok vond. Het is wel zo dat het daar altijd bloedheet is dus een grote frisse pint smaakt bijna altijd.

http://www.coorslight.com/
http://www.budlight.com/
http://www.millerlite.com/

Hier in Belgie hebben we trouwens ook light bier, denk maar aan Jupiler Blue, of dit exact hetzelfde is weet ik niet maar die valt eigenlijk ook best mee

Coronarita

coronaritaDit is een specialleke. Ik ging niet schrijven over cocktails maar toen ik deze zag kon ik hem toch echt niet laten staan! Deze Coronarita is een cocktail van Corona en tequila (en limonade?).

Achteraf bekeken niet te drinken maar kom, een mens moet alles eens proberen.

Deze heb ik trouwens gedronken bij Bubba Gump, een resto-bar gebaseerd op de Forest Gump film (?!)

http://www.bubbagump.com/

Only in Amerika zeker… Terwijl ze komen afrekenen stellen ze je nog een paar kwisvragen over Forest Gump! Positief is wel dat ik de beker mee naar huis kreeg en mijn maat kreeg zijn cocktailglas ook mee als aandenken.

Andere bieren…

Voor de rest heb ik nog de volgende bieren gedronken: Sapporo, Kirin light, Samuel Adams en Michelob ultra.

Hieronder nog een korte foto-impressie:

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!