meringueJe hebt eigeel nodig voor allerhande bereidingen. Voor het kleven van bladerdeeg bijvoorbeeld, of bij het maken van banketbakkersroom. Je hebt dat netjes gescheiden (dankzij onze how-to). En nu heb je dus een potje eiwit over. Weggooien is zonde. Maar je hebt niet snel een gerechtje voor eiwitten bij de hand?

Vanaf nu wel: Meringue !

Aan de slag

  • Je neemt een propere kom en klopt het eiwit stijf.
  • Snuifje zout erbij.
  • 50 gr. bloemsuiker per ei
  • Eiwit kloppen tot je de gekende pieken hebt (Test het met de schaal ondersteboven te houden. Mag er niet uitvallen).
  • Eiwit in de spuitzak, en op bakplaat met bakpapier.
  • Anderhalf uur in een oven van 100 graden.
  • Laten afkoelen in de oven zelf, maar zet wel de deur (van de oven !) even open

Je bent van je overschotje af, en je hebt een leuk tussendoortje.

Zij die willen voegen overigens aan het mengsel nog wat kleurstof toe, maar dan zit je naar ons gevoel net iets teveel richting “sex and the city” of “cupcakemama’s”.

Meringue is dus een echte klassieker een leuk handigheidje om je overschot aan eiwit op te gebruiken. Ook gewoon een leuk extraatje bij de koffie, zonder dat je nog urenlang in de keuken moet staan wanneer de gasten er al zijn. En toch persoonlijker dan een pak pralines open te scheuren.

RafFoodei,eigeel,eiwit,meringueJe hebt eigeel nodig voor allerhande bereidingen. Voor het kleven van bladerdeeg bijvoorbeeld, of bij het maken van banketbakkersroom. Je hebt dat netjes gescheiden (dankzij onze how-to). En nu heb je dus een potje eiwit over. Weggooien is zonde. Maar je hebt niet snel een gerechtje voor eiwitten bij de hand? Vanaf nu...Alles voor de man met smaak!