Gemarineerde scampi’s op de BBQ zijn heerlijk! Alleen moet je goed oppassen want voor je het weet zijn ze te droog of aangebrand.
Op de website van Rook zonder vuur heb ik onderstaand recept gevonden. Doordat de scampi’s gegrild worden in de marinade en op een indirect vuur blijven ze lekker zacht.
Check zeker ook de andere berichten op hun website. Er staan een paar leuke BBQ tips tussen!
Ingrediënten voor gemarineerde scampi’s op de bbq
Onderstaande ingrediënten is als hapje voor 2 personen
- 200 gram scampi’s
- een halve ui
- 1 deciliter olijfolie (7 eetlepels)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel peterselie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel lookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
Voorbereiding
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
- Versnipper de ui en meng de ingrediënten samen.
- Voeg de scampi’s toe en meng goed zodat alle scampi’s gelijkmatig zijn bedekt.
- Giet het hele mengsel over in een kom en laat enkele uren rusten in de koelkast.
De Scampi’s Grillen
- Maak de BBQ klaar voor grillen op indirecte wijze op een temperatuur van maximum 200°C
- Doe de scampi’s in een aluminium bakje en plaats dat bakje een aantal minuten in de directe zone op de rooster vlak boven de kolen en roer regelmatig.
- Verplaats na een aantal minuten het aluminium bakje naar de indirecte zone en sluit het deksel. Roer af en toe.
- Na een tiental minuten verplaats je de scampi’s nog heel even naar de directe zone zodat ze goed heet kunnen worden opgediend.
- Doordat de scampi’s in hun marinade hebben kunnen sudderen, in plaats van rechtstreeks boven de hete kolen te grillen, zullen ze heerlijk mals zijn en niet te droog.
Indirect grillen doe ik met mijn Outdoorchef, een echte top BBQ hiervoor! Door het trechtersysteem van Outdoorchef kan je steeds de helft van het materiaal indirect grillen en indien gewenst de andere helft rechtstreeks boven de kolen. Veel Webers hebben uiteraard ook zo een systeem.
Presenteren
De presentatie hangt van de gelegenheid en je eigen smaak af. Deze gemarineerde scampi’s op de bbq kan je perfect op een lepelhapje doen of bij een informele gelegenheid kan je ze ook met aluminium bakje en al op tafel zetten. Dan kunnen de mensen ze met tandenstokers of kleine vorkjes prikken.
Andere BBQ recepten
Overzicht van al onze BBQ recepten.
Feedback
Wij houden van feedback! Laat in de commentaren hieronder zeker weten wat je van dit recept vond!
Ik had de eer om ze te proeven en ze waren heerlijk!
Hey Kristof,
Leuk om te lezen dat het jullie heeft gesmaakt!
Groetjes,
Chris – Rook zonder Vuur
PS: bedankt voor de eerlijke bronvermelding.
Dag Chris,
Ja, zeer lekker! Interessante site heb je trouwens! Ga ik binnenkort zeker nog een paar keer een paar dingen van proberen.
Groeten
Heel makkelijk recept, ben dit nu aan het klaarmaken. Maar vraagje over de scampis : moeten deze ontdooid zijn vooraleer in de marinade te leggen?
Dag Inge, ik laat die toch altijd eerst ontdooien ja..