Meteen naar de inhoud
Home » gebraad op de barbecue

gebraad op de barbecue

Vandaag een lekker gebraad op de barbecue. Wij kopen het bij een echte beenhouwer. Niet in een plastic bakje dat onderaan al vol bloed staat. Alles nog mooi in het vlees, dat zorgt er dan ook voor dat alles lekker sappig en mals zal zijn.

Aan de slag

  • gebraad op de barbecueDe barbecue stoken we een stuk lekker warm. Een ander deel van de rooster maken we ook warm, maar toch iets minder.
  • Gebraad op de barbecue leggen. Na niet te lange tijd (check af en toe) een kwartslag draaien. Daarvoor gebruiken we een TANG en geen vork. Daarna omdraaien en hetzelfde proces opnieuw. Nadien op de kopkant en de zijkant ook nog eens dichtschroeien.

Nu hebben we een omhulsel rondom het vlees. Zo zorgen we er uiteraard voor dat het sap er niet uitloopt, en het vlees dus lekker mals blijft.

Vlees in een braadslee, en dat op het minder warme stuk barbecue. Ik doe er in tussentijd nog een mosterdjasje rond. Een mengsel van dijon en graanmosterd en wat room, daarmee het vlees insmeren.

Bij in de braadslee leggen we kleine (nieuwe) pattatjes. Enkel goed afgeborsteld. Daar wat grof zout over, en de kruiden die je daar lekker bij vindt. Een teen of 2 look mag je er sowieso bijgooien. Goede scheut kwaliteitsolijfolie. Deksel van de barbecue toe, en rustig laten garen.

Gaartijd is afhankelijk van

  • de dikte van je vlees
  • de grootte van je aardappelen
  • de temperatuur van je kolen

Dat wil dus zeggen dat als je dun vlees hebt, en grote aardappelen, dat je die aardappelen eerst moet opzetten, of ze zijn niet tijdig gaar..

Zit je timing goed, dan is het eindresultaat een stuk vlees dat niet alleen supermals is vanbinnen, maar aan de buitenkant knapperig krokant. Topgerecht. Echt de moeite om te maken. Ook de patatjes smaken beter dan wanneer ze een deel van hun smaak afgeven aan het water waarin je ze kookt. Zorg er uiteraard wél voor dat je ze goed gaar bakt.

Pure kwaliteit die lekker smaakt, ideaal! Dit gebraad op de barbecue heeft alles om een klassieker te worden.

Om de gaartijd te controleren haal je best een vleesthermometer in huis, niet duur, wel handig!

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5988aa442f12c_search-form” cat_id=”0″ cat_select=”1″ default_search=”” name=”test” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!