Meteen naar de inhoud
Home » Wat zijn Bachbloesems en voor wie zijn ze bedoeld?

Wat zijn Bachbloesems en voor wie zijn ze bedoeld?

Tegenwoordig is er veel te doen rond Bachbloesems. Wij willen er met u over praten om u meer informatie te geven over deze bloemenessences. In dit korte artikel leggen wij je uit wat bachbloesems zijn en wat de voordelen ervan zijn?

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn bloemessences (bloemen en planten) die de negatieve emotionele kwalen van mensen weer in evenwicht brengen door positieve emoties te herstellen.
Zoals dokter Bach zei: “Ze helpen emoties te beheersen en stellen ons in staat opnieuw verbinding te maken met onze eigen genezende kracht”.
Deze door dokter Bach ontwikkelde methode is dus eenvoudig, natuurlijk, effectief, voor iedereen toegankelijk en stelt ons in staat de persoon te behandelen en niet zijn pathologie. Volgens dokter Bach bestaat er inderdaad een verband tussen de emoties van een persoon en zijn gezondheidstoestand. Daarom werken Bachbloesems in op de emoties van de persoon en dragen ze bij aan hun goede gezondheid.

Het was in de natuur dat hij een systeem vond voor het maken van Bachbloesems. Hij bracht daarom een plant of bloem in verband met een emotie. Zo identificeerde hij 38 menselijke emotionele toestanden, ingedeeld in 7 families, namelijk:
• Angst
• Onzekerheid
• Gebrek aan interesse in het heden
• Eenzaamheid
• Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
• Ontmoediging en moedeloosheid
• Overmatige bezorgdheid voor het welzijn van anderen
Na verschillende tests bij zichzelf en zijn patiënten ontwikkelde hij 38 bloemenessences en 1 noodmiddel (Rescue).

Voor wie zijn Bachbloesems bedoeld?

Bachbloesems zijn voor iedereen (jong en oud), inclusief dieren en planten.
Ze zijn bedoeld voor mensen die zich in een onaangename emotionele toestand bevinden (woede, angst, verdriet, enz.) als gevolg van:
• moeilijke persoonlijke situatie (scheiding, overlijden, enz.)
• professionele problemen (ontslag, intimidatie, enz.)
• alledaagse problemen (vermoeidheid, overwerk, etc.)
Voorbeeld
Théo is 16 jaar en komt na overleg met zijn moeder op consultatie bij een Bachbloesemadviseur. Théo zit op de middelbare school en hij vertelt de begeleider dat hij bang is om in de klas te spreken. Hij is verlegen sinds hij heel jong was. Als zijn leraar hem ondervraagt, wordt zijn gezicht rood, worden zijn handen bezweet en stottert hij.

De Bachbloesemadviseur zal hem de mimulus (mimulus) bloem aanbieden. Het komt uit de familie van angsten en verwijst naar duidelijk gedefinieerde angsten en verlegenheid. Deze bloem brengt moed bij het spreken en helpt je je angsten onder ogen te zien.
Citaat van Nora Weeks (assistent van Dr. Bach) in Medical Discoveries van Dr. Bach “Ik wou dat het zo simpel was als dit: ik heb honger en als tussendoortje ga ik een salade uit de tuin halen, Ik ben bang en ik ben ziek, ik neem een beetje Mimulus”
Er zijn andere essences voor angsten, zoals Rode Kastanje. Het houdt verband met overmatige angst voor dierbaren (angst om iemand anders te verliezen, enz.). Deze bloem heeft het positieve effect van loslaten.

Hoe Bachbloesems verkrijgen?

In België worden Bachbloesems beschouwd als voedingssupplementen, daarom zijn ze verkrijgbaar in apotheken en biologische winkels.
Let op, niet alle verkopers hebben de diepgaande kennis om u te adviseren over de Bachbloesems die bij u passen.
Voor bachbloesem mengsels die vooraf zijn aangemaakt voor veel voorkomende problemen, kan u tegenwoordig terecht op internet. Voor België en Nederland kan u terecht op deze webshop: Bachbloesems. Voor Duitsland kan u terecht op: Bachblüten.

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!