Meteen naar de inhoud
Home » Toi, Moi Et La Mer – Goed restaurant in Oostende

Toi, Moi Et La Mer – Goed restaurant in Oostende

Als ik een goed restaurant heb gevonden deel ik het graag met onze lezers en deze keer heb ik een goed restaurant in Oostende gevonden. Het gaat om Toi, Moi Et La Mer. Het restaurant is gelegen op de dijk in Oostende, niet ver van het Casino. Meestal laat ik de restaurants op de dijk links liggen omdat ik altijd denk dat de prijzen niet in verhouding zijn met de kwaliteit maar in dit geval bleek maar weer eens dat je niet alles of iedereen over dezelfde kam mag scheren.

Toi, Moi Et La Mer staat op de lijst van Bib Gourmand 2016 en dat is ook de reden waarom ik dit restaurant gekozen heb. Bib Gourmand verzamelt elk jaar restaurants waar je voor 37 euro een drie-gangen menu kan eten en tot nu toe ben ik nog niet teleurgesteld geweest. Als je net als mij graag eet maar geen budget kan of wil vrijmaken voor een sterren restaurant dan moet je deze Bib Gourmand lijst zeker eens bekijken!

Waarom een goed restaurant?

Wij waren met een gezelschap van vier personen en toen we net binnenkwamen zag ik al direct dat alle tafeltjes gereserveerd waren. Dat is op zich geen garantie op kwaliteit maar toch een goed teken. Ons tafeltje was helemaal vooraan en met een beetje moeite hadden we zowaar zicht op zee. Ik zag in eerste instantie maar één ober lopen en het duurde even voor we de aperitief konden bestellen dus ik vreesde al direct voor lange wachttijden maar dat is allemaal prima in orde gekomen. De man die onze tafel bediende was duidelijk een ervaren kerel en hij heeft ons echt goed verzorgd.

We waren gekomen voor de Bib Gourmand menu dus die hebben we dan ook genomen. De menu heet ‘Aan het strand van Oostende’ en kost 37 euro, dranken niet inbegrepen. Bij  het voor- en het hoofdgerecht krijg je de keuze uit telkens 4 gerechten en daar zit normaal voor iedereen wat tussen.

Ik heb een heerlijke vitello tonnato genomen, de rest van de tafel Oostendse garnaalkroketjes (of course..) en de coquilles. Allemaal dik in orde!

Als hoofdgerecht hebben we zowel het vlees als de vis besteld en ook dat was dik in orde!

Voor de wijn hebben we gekozen voor de witte en de rode huiswijn en ook die is in orde. Als je opteert voor een Gin-tonic of iets dergelijks moet je wel iets meer dan gemiddeld betalen maar ja, dat zal dan weer te maken hebben met de locatie op de dijk.

Ik post hieronder een paar foto’s van de gerechten omdat dat toch meer zegt dan een beschrijving.

Bij de aperitief kregen we dit wachtbordje, mooi he!

wachtbordje

Hieronder de voorgerechtjes. Als eerste de Vitello Tonato, heel lekker! Daaronder hebben we de kortgebakken St. Jacobsvruchten. Zelf niet geproefd maar naar het schijnt ook erg goed.

vitallo-tonnato st-jakobsnoten

Mijn hoofdgerecht was de rundstagliatta. Dit is fijn gesneden steak omringd door allerlei lekkernijen.

Als je aan de zee bent moet je natuurlijk ook vis bestellen. In de menu zit er een involtini van rog met tarwe risotto en groentjes. Rog is een fantastische vis en hier is hij ook fantastisch klaargemaakt.

Rundstagliatta involtini-van-rog

Honger gekregen? Meer info over dit restaurant vind je op hun website: http://www.toimoietlamer.be/

Ben je er zelf al geweest? Laat het even weten in de commentaren! Ken je een ander goed restaurant in Oostende? Laat het ook gerust weten!


Bib Gourmand bon voor 2 personen

bibgourmand

Geef jezelf of een geliefde deze prachtige Bongo cadeau! Een Bib Gourmand voor 2 personen voor 79,90 euro.

  • Meer dan 50 restaurants uit de MICHELIN-gids
  • Lunch of diner voor 2
  • Met favoriete recepten van de chefs

Bib Gourmand geeft door de MICHELIN-inspecteurs gekozen restaurants aan, waar je voor een redelijke prijs van een uitstekende keuken kunt proeven. Je krijgt een menu van minimaal drie gangen, exclusief dranken. In het boekje vind je ook de favoriete recepten van de chefs.

 

Weekendje Oostende boeken? Check even de website van Trivago voor een leuk hotelletje.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: