Meteen naar de inhoud
Home » Race jij binnenkort over het water met je eigen RIB boot?

Race jij binnenkort over het water met je eigen RIB boot?

Nog niet zo lang geleden hebben we nog een artikel gepost over dingen die je als man kan doen als je je verveelt Allemaal heel leuk maar hetgeen ik hieronder ga bespreken is toch van een heel andere categorie! Als je graag actief bezig bent en je wil jezelf een te gek cadeau geven dan is een RIB boot misschien wel iets voor jou!

Wat is een RIB boot?

Een “RIB boot” verwijst naar een Rigid Inflatable Boat (RIB), wat een type kleine tot middelgrote boot is met een stijve romp gemaakt van materialen zoals glasvezel, aluminium of composietmaterialen. De romp van de boot is voorzien van opblaasbare tubes, meestal gemaakt van rubber of PVC, die aan de zijkanten zijn bevestigd.

Zodiac is een bekend merk maar tegenwoordig hoor je meer en meer van BRIG ribs en dat komt door de iets betere prijs/kwaliteit verhouding heb ik gelezen.

RIBs staan bekend om hun stabiliteit, veiligheid en veelzijdigheid, waardoor ze populair zijn voor verschillende maritieme activiteiten, waaronder:

  1. Reddingsoperaties: RIBs worden vaak gebruikt door zoek- en reddingsteams, kustwachten en strandwachten vanwege hun vermogen om ruw water te bevaren en hun stabiliteit onder uitdagende omstandigheden.
  2. Recreatief varen: Veel mensen gebruiken RIBs voor recreatieve activiteiten zoals cruisen, vissen en watersporten. Hun stevige constructie en opblaasbare tubes zorgen voor een comfortabele en veilige vaart.
  3. Duiken: RIBs worden vaak gebruikt als duikboten omdat ze duikuitrusting en duikers efficiënt naar duiklocaties kunnen vervoeren. De opblaasbare tubes fungeren als stootkussens, waardoor het gemakkelijker wordt voor duikers om in en uit het water te gaan.
  4. Bijboot voor jachten: RIBs worden veel gebruikt als bijboten voor grotere jachten en dienen als transportmiddel tussen het jacht en de wal.
  5. Militair en rechtshandhaving: RIBs worden ook gebruikt door militaire en rechtshandhavingsinstanties voor verschillende missies, waaronder kustpatrouilles en inschepingsoperaties.

De combinatie van een stijve romp en opblaasbare tubes zorgt ervoor dat RIBs drijvend en stabiel blijven, zelfs als ze water binnenkrijgen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan maritieme toepassingen.

Iets voor jou? Ja, he, lekker over het water racen met wat vrienden! Super hobby wat mij betreft maar wat moet dat allemaal kosten?

Alles hangt af van merk en model maar reken voor een middelgrote boot toch maar tussen de 15.000 en 50.000 euro. Daar moet je dan nog een trailer voor achter je wagen bijnemen en allicht heb je geregeld ook nog wat onderhouds kosten. Niet goedkoop maar ik zei het al: wel supercool!

Meer informatie vind je online, bijvoorbeeld bij Witsen Marine, die verdelen BRIG boten in Nederland.

Heb jij ervaring met deze boten of heb je er misschien zelf al één? Laat het even weten in de commentaren!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!