Iedereen eet al eens graag een hamburger van op de markt of op de voetbal. Altijd superlekker en zeker ook die gebakken ajuin die er bij zit!

Goed nieuws voor liefhebbers hiervan want je moet helemaal niet in een hamburgerkraam werken om die zo lekker te krijgen. Die gebakken ajuin en die hamburgers maak je natuurlijk gewoon zelf.

Hieronder het supereenvoudig recept.

gebakken ajuin

Gebakken ajuin voor bij hamburgers

Hoeveelheden zijn natuurlijk afhankelijk van met hoeveel je bent maar hieronder geef ik mijn hoeveelheden voor vier man.

Ingredienten:

  • 3 à 4 ajuinen
  • boter
  • olijfolie
  • 2 lepels bruine suiker

Bereidingswijze:

Laat een klont boter smelten in een pan met een dikke bodem en doe er wat olijfolie bij. Snij ondertussen al de ajuinen in ringen.

Als de boter gesmolten is kan alles in de pan en zet het op een relatief laag vuur zodat de ajuin niet gaat aanbranden. Laat de ajuin telkens een paar minuutjes stoven en draai dan de boel eens goed ondereen zodat alles gaar wordt.

Bij mij staan ze zeker een kwartier op voor ik ze goed vind.

Als de ajuin bijna is zoals jij hem graag hebt doe je twee eetlepels bruine suiker erover en roer je alles nog eens goed door elkaar. Zet het vuur ook nog even wat harder zodat de suiker kan karemeliseren over de ajuin.

Als je ondertussen je burgers hebt gemaakt kan je direct beginnen. Smakelijk!


Uiteraard ook lekker bij een hotdog, braadworst enz.

Bekijk ook de rest van de site eens voor bijpassend gerechten. Persoonlijk vind ik deze BBQ hamburgers heel goed!

 

https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/01/ajuin-bakken.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/01/ajuin-bakken.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodajuin,braadworst,hamburger,hot-dog,uiIedereen eet al eens graag een hamburger van op de markt of op de voetbal. Altijd superlekker en zeker ook die gebakken ajuin die er bij zit! Goed nieuws voor liefhebbers hiervan want je moet helemaal niet in een hamburgerkraam werken om die zo lekker te krijgen. Die gebakken ajuin...Alles voor de man met smaak!