Het bier dat ik vandaag bespreek is echt Formidabel! Het is te zeggen, de naam van het bier dat ik bespreek is Formidabel.

Ik was onlangs bij mijn lokale brouwer aan het rondsnuffelen naar nieuwigheden en mijn oog viel direct op dit bier. Verkrijgbaar in 33 en 75cl én met een duivel en Belgische vlag op het etiket.

Nog nooit van gehoord dus tijd voor een testje…

formidabel-bier

Formidabel bier

Dit bier is gebrouwen door Broeder Jacob brouwerij en is volgens mij nog relatief nieuw. Op ratebeer.com vind ik de eerste commentaren terug vanaf maar 2014 dus het lijkt mij dat dit bier nog maar een dik jaar oud is.

Op dezelfde site zijn de commentaren nogal eensluidend: niet slecht maar over het algemeen nogal dunnetjes.

Met een naam als ‘Formidabel’ en de Belgisch gekleurde duivel verwachten de mensen duidelijk iets helemaal anders.

Zelf vind ik hem niet slecht, drinkt lekker door maar ik sluit me aan bij de commentaren. Het mag allemaal wat meer karakter hebben. Trouwens, met een alcoholgehalte van 5,5% sluit hij eerder aan bij een pils dan bij traditionele zware Belgische bieren.

Het feit dat de uitleg op de fles in het Engels is doet me vermoeden dat dit eerder gericht is op export.

Oordeel vooral zelf en laat ons weten in de commentaren wat u er van denkt.

Technische gegevens Formidabel:

Dit bier is gebrouwen door Brouwerij Broeder Jacob. ( http://www.broederjacob.com )

Het is een blond bier met 5,5% alcohol.

Te koop bij de betere bierhandel.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/02/formidabel-bier.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/02/formidabel-bier.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbierHet bier dat ik vandaag bespreek is echt Formidabel! Het is te zeggen, de naam van het bier dat ik bespreek is Formidabel. Ik was onlangs bij mijn lokale brouwer aan het rondsnuffelen naar nieuwigheden en mijn oog viel direct op dit bier. Verkrijgbaar in 33 en 75cl én met...Alles voor de man met smaak!