bbq bacon sushiJe doet spek, kaas en gehakt in een rolletje, je legt het op de grill, doet er nog wat BBQ saus over en als het gaar is rol je het in gemalen nacho-chips of gedroogde ui… Jep, dat is BBQ Bacon Sushi!

Even niet op de caloriën letten als je dit maakt want het is een echte bom! Gelukkig kan je de rol in schijfjes snijden en hem verdelen onder verschillende personen. (Of je kan hem gewoon zelf helemaal op eten.)

In ieder geval, dit is een topper die je zeker moet proberen!

Ingrediënten BBQ Bacon Sushi

12 sneetjes spek
500g gehakt
BBQ saus
Emmental kaas in de vorm van een balkje
Gedroogde ajuintjes
Gemalen nachos

Bereidingswijze:

Leg de spekreepjes naast elkaar op het sushi matje. Bedek ze voor de helft met gehakt en leg dan de kaas op het gehakt. Rol het geheel op.

Leg de BBQ Bacon Sushi rollen op het indirecte stuk van de BBQ en laat ze 20 minuten garen.

Strijk nu met een penseeltje de barbecue saus erover en laat nog eens 10 minuten op de grill liggen.

Als het klaar is rol je de sushi’s in gedroogde ajuintjes of in gemalen nacho chips.

In de video hieronder wordt alles nog eens in detail uitgelegd.

 

Welk materiaal heb je nodig?

Een BBQ met deksel en indirecte zone. Ikzelf hou vooral van Outdoorchef en Weber. Kijk eens op www.barbecueplanet.be , daar hebben ze dikwijls mooie promo’s en altijd goede prijzen.

Een penseeltje om de barbecuesaus erover te smeren. (Kan je ook vinden bij barbecueplanet.be.

Een sushi matje heb ik niet direct gevonden maar in deze Easy Sushi Maker zit er wel iets bij om te rollen.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/02/bbq-bacon-sushi.jpg?fit=528%2C351&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/02/bbq-bacon-sushi.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,gehakt,kaas,Recept,spekJe doet spek, kaas en gehakt in een rolletje, je legt het op de grill, doet er nog wat BBQ saus over en als het gaar is rol je het in gemalen nacho-chips of gedroogde ui... Jep, dat is BBQ Bacon Sushi! Even niet op de caloriën letten als je...Alles voor de man met smaak!