Fricandon met krieken is al van zo lang ik mij kan herinneren één van mijn lievelingsgerechten. Het is ook zo’n typisch gerecht dat wordt gegeten op ‘een gelegenheid’: ’s Zondags bij de bomma, op een Breugelavond, enz. Het is een Vlaamse klassieker maar niemand maakt het ooit thuis klaar…

Stom hoor want het is echt niet moeilijk te maken. Voor de fricandon ben ik nogal flexibel, die mag van smaak gerust wat afwisselen maar de krieken moeten altijd juist goed zitten! Hieronder geef ik jullie een zeer eenvoudig recept dat altijd lukt en dat altijd perfect is van smaak.

krieken met vanillepudding

Krieken met vanillepudding

Veel heb je niet nodig om de perfecte krieken te maken: een grote pot krieken uit de supermarkt, suiker en een zakje poeder om vanillepudding te maken.

Doe de krieken met sap en al in een kookpot en doe daar 2 eetlepels suiker over. Breng de krieken aan de kook en doe er een half zakje vanillepudding bij. Even al roerend laten doorkoken en je krieken zijn klaar.

Je kan het warm opdienen of laten afkoelen en het later opeten. Koud wordt de saus nog iets stroperiger en dat is nog lekkerder!

 

Deel dit artikel gerust verder als jij je krieken ook altijd maakt met vanillepudding of zet je eigen favoriete recept in de commentaren.

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/11/krieken.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/11/krieken-150x150.jpgKristofFoodkrieken,Recept,vanilleFricandon met krieken is al van zo lang ik mij kan herinneren één van mijn lievelingsgerechten. Het is ook zo'n typisch gerecht dat wordt gegeten op 'een gelegenheid': 's Zondags bij de bomma, op een Breugelavond, enz. Het is een Vlaamse klassieker maar niemand maakt het ooit thuis klaar... Stom...Alles voor de man met smaak!