Vandaag een gerechtje voor vrijgezellen. Of voor mannen die alleen thuis zijn.

pasta met zalmGeen zin dus in een uitgebreide maaltijd, waar je veel tijd in steekt. Maar ook geen goesting om alweer vettige pizza, pitta, hamburgers of een bak frieten te gaan halen? Een supersimpel menuutje dat op 1 2 3 klaar is, en waar je bovendien nagenoeg geen afwas aan hebt.

Ingrediënten

– pakje pasta

– pakje gerookte zalm

– kubusje geitenkaas (Chavroux is ok)

Aan de slag

– Pasta koken in ruim water. Zouten is niet nodig, de zalm geeft over het algemeen al voldoende zout.

– Zalm in stukken snijden.

– Geitenkaas bij de pasta kappen en alles goed er onder roeren.

– Vlak voor het op tafel zetten: de zalm erbij gooien. Niet vroeger, anders wordt die klef.

Voordelen

– Als het water snel genoeg kookt heb je dit in minder dan 10 minuten op tafel staan. Dat is dan meteen minder dan de tijd die je verliest met aanschuiven in het gemiddelde frituur.

– Slechts één pot om nadien af te wassen.

Varianten

– Indien het gezond mag zijn: kerstomaatjes erbij of een gemengd slaatje.

– Om wat op te pimpen: gooi er nog wat pijnboompitjes bij

– Vervang de geitenkaas door rode pesto. In dat geval zeker het water niet zouten..

– Bijkruiden met wat peper.

– Een zongedroogd tomaatje er nog onder.

Je merkt het: met dit supersimpel recept kan je ook nog eens makkelijk je frigo leegmaken. Het is een uitstekende basis om mee te beginnen.

RafFoodgeitenkaas,pasta,zalmVandaag een gerechtje voor vrijgezellen. Of voor mannen die alleen thuis zijn. Geen zin dus in een uitgebreide maaltijd, waar je veel tijd in steekt. Maar ook geen goesting om alweer vettige pizza, pitta, hamburgers of een bak frieten te gaan halen? Een supersimpel menuutje dat op 1 2 3...Alles voor de man met smaak!