Een simpel gerechtje vandaagrivierkreeft !. Gegrilde rivierkreeftjes. Lekker, dat wel. Maar moeilijk? neen.

Ingrediënten

– 100 gr. boter

– 1 teen knoflook

– 1 sjalotje

– 2 lepeltjes tuinkruiden (peterselie, citroenmelisse, bieslook)

– Een aantal rivierkreeftjes. Hoeveelheid hangt van de grootte van de beesten af, en of je dit als hapje wilt opdienen, of als voorgerecht.

Aan de slag in 6 stappen:

1 – Maak de kreeftjes schoon en breek ze open.

2 – boter mengen met fijn gesneden sjalotje, tuinkruiden en fijn gesneden teentje look.

3 – Kreeftjes met de buik naar onderen in hete olie , en aanbakken tot ze verkleuren.

4 – Uit de pan, insmeren met knoflookboter.

5 – Vier minuten in de oven van 150 graden.

6 – Nog warm serveren. (Zonder meer, of met bijvoorbeeld wat tagliatelli… kies maar).

Aandachtspuntje

Maak gewoon echt zelf die kruidenboter. Ja je proeft het verschil met zo’n kant en klare worsten kruidenboter uit de supermarkt. En een product als rivierkreeft verdient het wel om optimaal te worden klaargemaakt.

Makkelijk, ja. Lekker: zeer zeker.

RafFoodrivierkreeftEen simpel gerechtje vandaag. Gegrilde rivierkreeftjes. Lekker, dat wel. Maar moeilijk? neen. Ingrediënten - 100 gr. boter - 1 teen knoflook - 1 sjalotje - 2 lepeltjes tuinkruiden (peterselie, citroenmelisse, bieslook) - Een aantal rivierkreeftjes. Hoeveelheid hangt van de grootte van de beesten af, en of je dit als hapje wilt opdienen, of als voorgerecht. Aan...Alles voor de man met smaak!