Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Tribaut in Hautvillers

Champagne Tribaut in Hautvillers

Champagne Tribaut is het enige huis waar ik tot nu toe al elk jaar geweest ben. Het is gelegen in Hautvillers, een charmant dorpje net boven Epernay. Hautvillers zou je kunnen vertalen als ‘hoog dorp’ en dat is ook letterlijk zo. Het is gelegen op een heuvelkant waardoor je een mooi zicht hebt op de velden die in het dal liggen.

Bij Tribaut hebben ze zelfs een terrasje waar je in de zomer allicht kan degusteren met een prachtig uitzicht! Ik ga altijd in het najaar naar de Champagne streek dus ik heb het jammer genoeg zelf nog niet gedaan.

De reden dat ik hier al meerdere malen geweest ben is dat het gewoon zeer goede champagne is én dat de ontvangst ook altijd hartelijk is. Let op, het is een huis dat zeer drukbezocht is dus als je geen afspraak op voorhand maakt ga ja van een kale reis terugkomen. Ik heb bij Tribaut nog nooit alleen gezeten, de tafeltjes in de degustatie ruimte zitten meestal allemaal vol.

Tribaut-brut-champagne

Het degustaties worden gedaan door de vrouw des huizes met hulp van haar vader en haar dochter. De man heb ik nog nooit gezien, ik dacht begrepen te hebben dat hij ergens buiten het champagne bedrijf werkt. Op zich geen enkel probleem want mevrouw Tribaut is een lijvige, nogal assertieve dame die de touwtjes stevig in handen heeft. Je kan haar alles vragen over de champagne maar ook over de streek, enz.

Ik dacht dat ik tot nu toe voor de brut maar 13,90 € betaalde maar ik zie nu net op de website dat ze opgeslagen zijn naar 14,90 €.

Ook in de Champagnestreek blijven de prijzen maar stijgen, ondertussen is het 15,50 voor de brut.

Daarmee kan ik Tribaut wel van mijn lijstje ‘goedkopere champagnes’ schrappen… Op zich is dit geen abnormale prijs, de huizen waar je nog flessen voor minder dan 14 euro vind beginnen eerder zeldzaam te worden! (Weet je er nog, zet het dan even in de comments aub).

Praktische info Champagne Tribaut

Ik heb het al eerder vernoemd, je moet altijd op voorhand reserveren en zeker bij deze.

Contactgegevens en info over hun gamma vind je op de website van Tribaut:  http://www.champagne.g.tribaut.com/

Persoonlijk neem ik altijd de brut, dat is de Cuvée de réserve, maar de andere flessen zijn ook bijzonder lekker. Over smaak valt natuurlijk niet te discussiëren dus dat ga je ter plekke zelf moeten ontdekken.

Hieronder nog een paar foto’s die de sfeer van Tribaut weergeven.

Tribaut-hautvillers

tribaut-hautvillers-visit

Degusteren bij Tribaut

De buit inladen

tribaut-hautvillers

Voor wie meer informatie wenst over uitstapjes naar de streek heb ik ook een artikel over ‘De Champagne streek bezoeken’ geschreven. 

 

Facebook Comments Box
Tags:

5 reacties op “Champagne Tribaut in Hautvillers”

 1. Daniel Stefanescu

  zeer goede champagne en de ontvangst is perfect. Wij zijn om 12.30 daar gearriveerd (30 min na de sluitings tijd en zonder afspraak) en toch goed ontvangen. Een aanrader dus.

 2. Lisanne

  G. Tribaut heeft net een volledig nieuw prachtig proeflokaal gebouwd en geopend met een fantastisch uitzicht over de velden ook vanuit binnen en voldoende ruimte om spontaan binnen te lopen. Zij zijn naar eigen zeggen 365 dagen per jaar open. Een fles Cuvée de Réserve kost 16,30 euro. Een proeverij van drie glazen naar keuze 10 euro en gratis bij aankoop van 6 flessen.

  1. Bedankt voor dit even mee te geven. Het is al even geleden dat ik nog bij Tribaut ben geweest dus ik denk dat we dan dit jaar nog eens zullen langsgaan!

   Je ziet toch wel dat ze meer en meer op de kosten beginnen letten want vroeger was proeven gewoon gratis. Dat is niet alleen bij Tribaut maar ik zie het bij verschillende huizen. Langs de andere kant.. als je met een groepje bent dan is 6 flessen niet zoveel.

 3. Kamelot

  Vandaag daar geweest.
  Vriendelijke ontvangst, goede uitleg.
  Prijs van de gewone brut (cuvée de reserve) is intussen wel opgelopen naar 17,50€. Persoonlijk vonden wij de blanc de blancs en de blanc de noirs (beiden aan 19,50€) lekkerder.

  Je mag proeven wat je wil, uit hun volledige gamma. Ook de millésimes.
  Ze rekenen 4€/glas. Per zes gekochte flessen, worden er 3 glazen in mindering gebracht.

  1. Bedankt voor je feedback! (Ik heb net ook geantwoord op je vorige post, was een paar dagen niet online dus ze hebben elkaar gekruist.)

   Ja, ergens wel te snappen dat ze iets aanrekenen. Zelf koop ik altijd wel een paar dozen maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die proeven en dan zeggen dat ze het toch niet ideaal vinden 🙂

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!