Champagne Tribaut is het enige huis waar ik tot nu toe al elk jaar geweest ben. Het is gelegen in Hautvillers, een charmant dorpje net boven Epernay. Hautvillers zou je kunnen vertalen als ‘hoog dorp’ en dat is ook letterlijk zo. Het is gelegen op een heuvelkant waardoor je een mooi zicht hebt op de velden die in het dal liggen.

Bij Tribaut hebben ze zelfs een terrasje waar je in de zomer allicht kan degusteren met een prachtig uitzicht! Ik ga altijd in het najaar naar de Champagne streek dus ik heb het jammer genoeg zelf nog niet gedaan.

De reden dat ik hier al meerdere malen geweest ben is dat het gewoon zeer goede champagne is én dat de ontvangst ook altijd hartelijk is. Let op, het is een huis dat zeer drukbezocht is dus als je geen afspraak op voorhand maakt ga ja van een kale reis terugkomen. Ik heb bij Tribaut nog nooit alleen gezeten, de tafeltjes in de degustatie ruimte zitten meestal allemaal vol.

Tribaut-brut-champagne

Het degustaties worden gedaan door de vrouw des huizes met hulp van haar vader en haar dochter. De man heb ik nog nooit gezien, ik dacht begrepen te hebben dat hij ergens buiten het champagne bedrijf werkt. Op zich geen enkel probleem want mevrouw Tribaut is een lijvige, nogal assertieve dame die de touwtjes stevig in handen heeft. Je kan haar alles vragen over de champagne maar ook over de streek, enz.

Ik dacht dat ik tot nu toe voor de brut maar 13,90 € betaalde maar ik zie nu net op de website dat ze opgeslagen zijn naar 14,90 €.

Ook in de Champagnestreek blijven de prijzen maar stijgen, ondertussen is het 15,50 voor de brut.

Daarmee kan ik Tribaut wel van mijn lijstje ‘goedkopere champagnes’ schrappen… Op zich is dit geen abnormale prijs, de huizen waar je nog flessen voor minder dan 14 euro vind beginnen eerder zeldzaam te worden! (Weet je er nog, zet het dan even in de comments aub).

Praktische info Champagne Tribaut

Ik heb het al eerder vernoemd, je moet altijd op voorhand reserveren en zeker bij deze.

Contactgegevens en info over hun gamma vind je op de website van Tribaut:  http://www.champagne.g.tribaut.com/

Persoonlijk neem ik altijd de brut, dat is de Cuvée de réserve, maar de andere flessen zijn ook bijzonder lekker. Over smaak valt natuurlijk niet te discussiëren dus dat ga je ter plekke zelf moeten ontdekken.

Hieronder nog een paar foto’s die de sfeer van Tribaut weergeven.

Tribaut-hautvillers

tribaut-hautvillers-visit

Degusteren bij Tribaut

De buit inladen

tribaut-hautvillers

Voor wie meer informatie wenst over uitstapjes naar de streek heb ik ook een artikel over ‘De Champagne streek bezoeken’ geschreven. 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/tribaut-uithang.jpg?fit=500%2C334&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/tribaut-uithang.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagneChampagne Tribaut is het enige huis waar ik tot nu toe al elk jaar geweest ben. Het is gelegen in Hautvillers, een charmant dorpje net boven Epernay. Hautvillers zou je kunnen vertalen als 'hoog dorp' en dat is ook letterlijk zo. Het is gelegen op een heuvelkant waardoor je...Alles voor de man met smaak!