Ook een liefhebber van de Provence? Natuurlijk wel! Wie houdt er nu niet van het stukje paradijs in Zuid-Frankrijk. Het heerlijke weer, de prachtige landschappen én het lekker eten zijn super. Een typisch Provencaals gerecht is ratatouille. Ratatouille is een mengeling van gestoofde groenten en kan zowel koud als warm gegeten worden.
In de Provence heeft iedereen zowat zijn eigen favoriete recept maar de ingrediënten blijven altijd hetzelfde. Hieronder geef ik jullie een recept mee dat ik zelf heel lekker vind. In dit recept is de aubergine geschild en dat vind ik persoonlijk beter.
Recept voor Provencaalse ratatouille
Ingrediënten:
100 ml olijfolie
1 aubergine, geschild en in grote stukken
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, zonder zaad en in reepjes
1 groene paprika, zonder zaad en in reepjes
1 grote courgette of 2 kleine courgettes, in blokjes
400 g tomaten, ontveld, zonder zaad en in grote stukken
1 bouquet garni
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote gietijzeren pan op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht maar niet bruin. Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe en bak alles onder af en toe roeren 2-3 minuten. Meng dan de courgette en de tomaten erdoor.
Voeg het bouquet garni toe en laat alles met het deksel schuin op de pan op matig vuur een uurtje sudderen. Roer af en toe in de pot zodat er niks kan aanbranden. Als u het deksel optilt en het is door condensatie te nat, laat dan alles nog even sudderen zonder deksel zodat het vocht eruit kan koken.
Klaar? Proef de ratatouille dan en zie of er nog wat peper of zout bij moet.
Je kan dit serveren met een lekkere gegrilde entrecote of gewoon met een stuk stokbrood.
Een goed glas Provencaalse wijn past hier ook prima bij!
Heb je zelf ook een goed recept? Post de link naar het recept gerust in de commentaren!
Volg mij op Social Media:
Héérlijk! Ik ben dol op groenten en ik vind ratatouille sowieso erg lekker. Goed recept hoor! Malou x