Ook een liefhebber van de Provence? Natuurlijk wel! Wie houdt er nu niet van het stukje paradijs in Zuid-Frankrijk. Het heerlijke weer, de prachtige landschappen én het lekker eten zijn super. Een typisch Provencaals gerecht is ratatouille.  Ratatouille is een mengeling van gestoofde groenten en kan zowel koud als warm gegeten worden.

In de Provence heeft iedereen zowat zijn eigen favoriete recept maar de ingrediënten blijven altijd hetzelfde. Hieronder geef ik jullie een recept mee dat ik zelf heel lekker vind. In dit recept is de aubergine geschild en dat vind ik persoonlijk beter.

recept-ratatouille

Recept voor Provencaalse ratatouille

Ingrediënten:

100 ml olijfolie
1 aubergine, geschild en in grote stukken
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 rode paprika, zonder zaad en in reepjes
1 groene paprika, zonder zaad en in reepjes
1 grote courgette of 2 kleine courgettes, in blokjes
400 g tomaten, ontveld, zonder zaad en in grote stukken
1 bouquet garni

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een grote gietijzeren pan op matig vuur. Voeg de aubergine toe en bak deze zacht maar niet bruin. Voeg de ui, knoflook en paprika’s toe en bak alles onder af en toe roeren 2-3 minuten. Meng dan de courgette en de tomaten erdoor.

Voeg het bouquet garni toe en laat alles met het deksel schuin op de pan op matig vuur een uurtje sudderen. Roer af en toe in de pot zodat er niks kan aanbranden. Als u het deksel optilt en het is door condensatie te nat, laat dan alles nog even sudderen zonder deksel zodat het vocht eruit kan koken.

Klaar? Proef de ratatouille dan en zie of er nog wat peper of zout bij moet.

Je dit serveren met een lekkere gegrilde entrecote of gewoon met een stuk stokbrood.

Een goed glas Provencaalse wijn past hier ook prima bij!

 


 

Liefhebber van de Provencaalse en Franse keuken?

Dan moet je deze boeken in je collectie hebben!

nieuwe-franse-keuken-bocuseDe nieuwe Franse keuken is het meesterwerk van Paul Bocuse, chef-kok en dé ambassadeur van de Franse keuken.

In dit boek staan meer dan 1000 recepten uit de fascinerende wereld van de Franse keuken.

 

 

larousseDe Larousse Gastronomique is de kookencyclopedie voor de echte fan, de basis voor elke professional en hobbykok. Sinds 1938 is De Larousse Gastronomique de culinaire klassieker die nog elke dag actueel is. Dat vieren we met een luxe uitvoering van deze wereldberoemde culinaire encyclopedie.

De drie in linnen gebonden kookboeken in een linnen cassette vormen het culinaire hart van iedere kookboekencollectie.

 

ducasse

Alain Ducasse, chef-kok en entrepreneur, is wereldberoemd vanwege zijn kennis van de Provençaalse keuken. Receptuur geschikt voor dagelijks gebruik én voor bijzondere gelegenheden.

Toegankelijk voor amateurkoks van elk niveau door stap-voor-stap-techniek.

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/08/recept-ratatouille.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/08/recept-ratatouille-150x150.jpgKristofFoodProvence,receptOok een liefhebber van de Provence? Natuurlijk wel! Wie houdt er nu niet van het stukje paradijs in Zuid-Frankrijk. Het heerlijke weer, de prachtige landschappen én het lekker eten zijn super. Een typisch Provencaals gerecht is ratatouille.  Ratatouille is een mengeling van gestoofde groenten en kan zowel koud als...Alles voor de man met smaak!