Meteen naar de inhoud
Home » Keuken Apps op een rijtje

Keuken Apps op een rijtje

Keuken apps

Het aantal apps loopt snel op. Tijd voor Sixpacks om ze voor u in een verhelderend rijtje te gieten. Een overzicht in 6 delen, of wat dacht u?

1 Keukenwekkers

Een interessante app voor mensen die geen van volgende dingen hebben:

  • Horloge
  • Oven met een klokje in
  • Smartphone met timer
  • Keukenwekkertje

U begrijpt het: wij van sixpacks.be zijn geen fan van de keukenwekker apps. Bovendien maken de programmeurs ze al te vaak nodeloos ingewikkeld. Als je al een keukenwekker op je tablet of smartphone zou willen, dan liefst een die je kan gebruiken, right?

2 Calorietellers

Voedingsmiddelen ingeven, gewicht en de app zegt hoeveel calorieën het zijn. Voor mensen die de dagelijkse inname van de hoeveelheid energie willen monitoren een handige toepassing. De mensen die geen idee hebben in welke ingrediënten veel energie zit. Vaak gekoppeld aan ingave van activiteit om dan te bekijken hoeveel van die ingenomen energie je al verbrand hebt. Dan weet je op de calorie nauwkeurig of je die frisse pint nu mag drinken, of toch nog eerst even de trap op en af moet lopen…

Conclusie: voor mensen die informatie zoeken kan het een handig instrument zijn om te weten wat ze binnenkrijgen. Let wel op. Gezonde voeding is geen synoniem voor aantal calorieën per 100gr.

3 Decoratie als inspiratie

Deze toepassingen staan nog in hun kinderschoenen. Meestal zijn het niet meer dan een online fotoboek van alle soorten keukens in alle vormen, kleuren en maten. Dan kunnen ze als “inspiratie” dienen. Ik zie geen verschil met in google “kitchen” in te geven en dan te klikken op “afbeeldingen”.

Waarom deze app installeren? Het is ons ook een raadsel.

4 Een volle bibliotheek van recepten

Een massa recepten zijn online beschikbaar. Drie grote categorieën komen steeds terug.

  • Nationale keukens: apps met enkel Italiaanse recepten, andere met puur Spaanse keuken. Maar ook minder voor de hand liggende als Pakistaans of Algerijns.
  • Een onderdeel van de maaltijd: soepen, smoothies (wie maakt dat in 2014 nog?), desserten, sausen en salades. De ene al wat beter uitgelegd dan de andere.
  • Medisch – Hoge bloeddruk? Diabetes? Hoge cholesterol? Je vindt voor alles wat er mis kan zijn een app die je precies vertelt wat je mag eten, en wat zeker niet. Advies van sixpacks.be: heb je een dergelijke diagnose gekregen, doe de moeite van langs een voedingsdeskundige te gaan. professioneel advies is belangrijker dan enkele toffe gasten die wat leuke software hebben geschreven.

5 Het leuke idee: een keukenweegschaal

De Weegschaal van SX Kitchen Scale. Het idee is eenvoudig: je zegt welke stof het is, hoeveel gram je moet hebben… en uw tablet laat op het scherm een cirkel zien. Afhankelijk van de grammage wordt die groter of kleiner. Je vult het cirkeltje met uw product, en je hebt het juiste aantal grammen.

Beperkingen:

  • ze hebben maar 8 ingrediënten; “zout” en “suiker” en “bloem” zijn nog handig, maar “goud” en “zilver” zijn dat al iets minder.
  • Eigenlijk enkel voor een tablet. En dan nog, voor meer dan 20 gram af te wegen, is het ook onbegonnen werk. Waarom? Omdat meer gewoon nooit op je scherm past.

Kortom, het idee is leuk, de praktische waarde is toch wat minder

6 De Toekomst: Integratie met online shoppen

Meus is met zijn dagelijkse kost al een stap verder dan de meeste andere apps. Recepten, gekoppeld aan video’s, boodschappenlijstjes, het zit er al allemaal in. Daardoor werd hij ook twee jaar na mekaar verkozen tot “app van het jaar”.

Er is zelfs een link met Facebook voorzien, waardoor je iedereen kan laten weten wat je aan het koken bent. Alleen; dat is nu net de integratie waar we NIET op zitten te wachten. Boodschappenlijstje doorsturen naar den Delhaize (voor Jeroen zal het de Carrefour wel zijn), die dan de ingrediënten voor uw deur komen afzetten. Dat is de integratie die ik graag zou zien. Voorlopig moeten we het stellen met (en we citeren vanop de reclametekst voor de app) “Een recept gevonden, maar geen tijd om naar de winkel te hollen? Mail je ingrediëntenlijst dan door naar een vriend: hij knapt dit karwei wel voor je op”. Hmm voorlopig toch magertjes..

Heb jij een fantastische app gevonden voor in de keuken? Deel het met de wereld via onderstaande reactieformulier. Als je er zelf een hebt ontworpen, willen we hem graag bespreken en extra aandacht geven.

Facebook Comments Box

1 reactie op “Keuken Apps op een rijtje”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!