Naast het drinken van bier bij het eten kan bier ook heel goed gebruikt worden als ingrediënt in de keuken!

Allereerst kan het bier natuurlijk dienen als dorstlesser voor de kok maar bier kan ook uitermate goed worden gebruikt om te koken met bier. Het geeft het gerecht een hartige, aardse smaak die goed bij de herfst past. Het fijne aan deze stoofpot is dat het niet alleen snel op tafel staat, het is ook nog eens een goedkoop gerecht!

 

rundervinken-in-bier

Recept rundervinken (blinde vinken) in bier

Ingrediënten voor 4 personen

4 rundervinken
1 gesnipperde ui
350 gram soepgroenten (wortel, prei, paprika, …)
400 gram tomatenblokjes
1 flesje Ciney Bruin

Koken maar!

Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de groenten op zacht vuur in het braadvet. Snijd het gebraden vlees in dikke plakken. Leg deze terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk het bier er voorzichtig bij, en vergeet zelf niet een slok of twee uit het flesje te nemen! Zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur weer laag en stoof het vlees nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel over 4 borden en serveer met rijst en bijvoorbeeld een heerlijke Ciney Bruin.

 

Ken je zelf nog goede bier recepten? Zet ze in de commentaren en ik maak er een artikeltje van!

Volg mij op Social Media:KristofFoodbier,koken,ReceptNaast het drinken van bier bij het eten kan bier ook heel goed gebruikt worden als ingrediënt in de keuken! Allereerst kan het bier natuurlijk dienen als dorstlesser voor de kok maar bier kan ook uitermate goed worden gebruikt om te koken met bier. Het geeft het gerecht een hartige,...Alles voor de man met smaak!