Meteen naar de inhoud
Home » Koken met bier – Rundervinken in bier

Koken met bier – Rundervinken in bier

Naast het drinken van bier bij het eten kan bier ook heel goed gebruikt worden als ingrediënt in de keuken!

Allereerst kan het bier natuurlijk dienen als dorstlesser voor de kok maar bier kan ook uitermate goed worden gebruikt om te koken met bier. Het geeft het gerecht een hartige, aardse smaak die goed bij de herfst past. Het fijne aan deze stoofpot is dat het niet alleen snel op tafel staat, het is ook nog eens een goedkoop gerecht!

 

rundervinken-in-bier

Recept rundervinken (blinde vinken) in bier

Ingrediënten voor 4 personen

4 rundervinken
1 gesnipperde ui
350 gram soepgroenten (wortel, prei, paprika, …)
400 gram tomatenblokjes
1 flesje Ciney Bruin

Koken maar!

Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de groenten op zacht vuur in het braadvet. Snijd het gebraden vlees in dikke plakken. Leg deze terug in de pan en voeg de tomatenblokjes toe. Schenk het bier er voorzichtig bij, en vergeet zelf niet een slok of twee uit het flesje te nemen! Zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur weer laag en stoof het vlees nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel over 4 borden en serveer met rijst en bijvoorbeeld een heerlijke Ciney Bruin.

 

Ken je zelf nog goede bier recepten? Zet ze in de commentaren en ik maak er een artikeltje van!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: