Op deze blog schrijven we meestal over drank en gegrild vlees maar deze magische chocoladetaart wil ik jullie niet onthouden. Je kan een chocoladeversie of een vanilleversie maken en het lukt bijna altijd.

Heren, ik garandeer het jullie: als je deze na een stevige maaltijd op tafel zet ga je scoren!

magische-chocoladetaart

Recept Magische Chocoladetaart

Ingrediënten:

4 eieren
150 gr suiker
125 gr boter
1 soeplepel water
75 gr bloem
1 mespunt zout
500 ml lauwe melk
45 gr cacaopoeder (geen nesquick maar pure cacao, of 80 gr pure chocolade gesmolten)

Bereidingswijze:

De eigelen samen met de suiker en het water mixen tot dat het volume zich heeft verdubbeld. Smelt ondertussen de boter in de microgolf gedurende ong. 2 minuten op 480 Watt.

Zeef de bloem samen met de cacaopoeder. En doe de boter en de bloem/cacao bij het ei/suiker mengsel. Voeg er ook de lauwe melk aan toe. Als je gesmolten chocolade gebruikt doe je die er natuurlijk ook bij.

Mix de eiwitten stijf samen met een snufje zout. Spatel met behulp van de siliconen spatel deze ook onder het mengsel.

Beboter en bebloem een taartvorm of rechthoekige schotel en kieper de inhoud daarin. (een glazen ovenschaal van 20 op 20 is prima)

Bak af in een voorverwarmde oven van 160 ° gedurende 50 minuten.

Laat de schotel afkoelen in de koelkast gedurende tenminste 2 uren.

 

Dit recept voor magische taart heb ik gevonden op Ediths Hapjes. Het recept van de vanilleversie is trouwens ook te vinden op deze blog. Bekijk zeker ook de andere recepten eens want er staan nog een paar toppers tussen!

 

Waarom is deze taart dan magisch?? Wel, je giet één mengsel in de bakvorm en het komt er uit als een taart in drie lagen… It’s magic!

Zeker proberen want het is echt lekker!

 

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/08/magische-taart.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/08/magische-taart-300x300.jpgKristofFoodchocolade,receptOp deze blog schrijven we meestal over drank en gegrild vlees maar deze magische chocoladetaart wil ik jullie niet onthouden. Je kan een chocoladeversie of een vanilleversie maken en het lukt bijna altijd. Heren, ik garandeer het jullie: als je deze na een stevige maaltijd op tafel zet ga je...Alles voor de man met smaak!