Meteen naar de inhoud
Home » Word je van cadeaus geven gelukkig?

Word je van cadeaus geven gelukkig?

Word je van cadeaus geven gelukkig? Dat is de vraag die we ons in dit artikel stellen. Iemand die een cadeautje krijgt, die is meestal wel gelukkig maar hoe zit het met diegene die het cadeau gekocht heeft? En waarom geven we zo massaal cadeaus aan elkaar?

We hebben het voor jullie uitgezocht én we hebben nog een super tip om nog toffere cadeaus te geven.

Waarom geven we zo vaak cadeaus aan elkaar?

In Belgie en in Nederland vinden we het normaal dat we elkaar de hele tijd cadeaus geven. Denk aan een verjaardag, een huwelijk of een jubilee, een promotie op het werk, de feestdagen enz.

Dat zit ondertussen zo vastgeroest in onze cultuur dat we dat normaal vinden en zelfs verwachten. Je wil aan iemand laten zien dat je om hem of haar geeft en tegelijk wil je ook niet onbeleefd overkomen dus je koopt sowieso iets.

Maar niet alleen op die typische dagen doen we dat, ook als we bij iemand op bezoek gaan is het de gewoonte van een kleinigheid mee te nemen. Dikwijls is dat dan een flesje wijn of een bloemetje en dat is helemaal prima maar waarom doen we dat eigenlijk?

Wetenschappers hebben ontdekt dat als je iets aardigs voor een ander doet, je ook iets goeds voor jezelf doet. Over dit onderwerp bestaan zelfs heel wat studies en die worden de science of kindness genoemd. Een hele hoop informatie maar het komt hier op neer: Door iets voor een ander te doen, maakt je lichaam allerlei stofjes aan, zoals het knuffelhormoon oxytocine en het gelukshormoon serotonine.

In de psychologie noemen ze dit fenomeen trouwens de ‘helper’s high’.

Met andere woorden, het antwoord op de vraag Word je van cadeaus geven gelukkig? Ja! Een mens wordt dus wel degelijk gelukkig van cadeaus geven!

Maar omdat het altijd nog beter kan hebben wij nog een super tip voor je volgende aankoop!

Geef eens iemand een gepersonaliseerd cadeau!

Wat is dat nu precies? Heel eenvoudig, een gepersonaliseerd cadeau is eentje dat je normaal gezien ook zou geven maar waar een persoonlijk boodschap opstaat.

Dat kan een fles gin zijn waar geen merk op staat maar wel de naam van je beste vriend, dat kan olijfolie met een leuke boodschap zijn of zelfs een vaasje of reukstokjes.

We hebben voor jullie een fantastische website gevonden waarop je zowat alles kan laten personaliseren. Check Makeyour.com en ontdek zelf alle mogelijkheden!

Met deze cadeaus laat je zien dat je echt betrokken bent en dat je toch nét dat beetje extra hebt gedaan om een mooi cadeautje uit te kiezen.

Succes gegarandeerd volgens mij!

Ben je het eens? Of juist helemaal niet? Laat het weten in de commentaren onder dit artikel!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!