Pavlova is een taart, genaamd naar de Russische ballerina Anna Pavlova. (met dank aan Wikipedia). Vandaag echter geen stervende zwaan, maar een recept voor een taart. Al zijn we bij sixpacks niet voor de fijne bakkunsten (we zijn Roger Van Damme niet), voor een keertje toch iets uit de afdeling patisserie. Je moet er wel tijd voor hebben.

Ingrediënten voor Pavlova

Voor de bodem:

  • 8 eiwitten (en zorg ervoor dat ze deftig gescheiden zijn, of het werkt niet).
  • 400gr. kristalsuiker
  • 2 teelepels natuurazijn
  • 1 teelepel zout
  • 1 eetlepel maizena

volgende laag:

  • 500ml slagroom
  • 50 gr suiker
  • Blaadjes munt
  • 2 limoenen

On top: vers fruit.

  • veel mensen kiezen aardbeien, maar maak het gerust met granaatappel, kiwi, banaan,.. maakt niet uit.

Aan de slag, zo maak je Pavlova:

Pavlova1 oven voor op 120 °C. Klop de eiwitten en het zout met de mixer tot zachte pieken. Al kloppend, langzaam! de suiker toevoegen. Dit mengsel 10 minuutjes opkloppen tot het echt glanst en heel dik is. Klop luchtig de maizena en azijn erdoor. Schep met een grote lepel 10 hoge scheppen eiwit op de bakplaat in een cirkel. Draai de bovenkanten met een vork rond tot pieken.

2 Bak de eiwitten in een uur (afhankelijk van uw oven kan het anderhalf uur duren) in de oven, tot het schuimgebak is. Licht verkleuren is ok, maar bruin mag je het niet bakken! Regelmatig checken is de boodschap.

3 Laat het schuim op een droge en tochtvrije plek afkoelen.

4 Klop de slagroom voor de vulling met de suiker. Hier wat muntblaadjes op maakt het geheel frisser.

5 Schep de slagroom in het midden van het schuimgebak.

6 De finishing touch:

  • Fruit schoonmaken en er opleggen. Frivool en alles door mekaar of gestructureerd op rijtjes: kies het zelf maar.
  • Zeef wat poedersuiker erboven.
  • Garneer af met wat limoenkrullen.

Een traditioneel gerecht. Af en toe de vergeten klassiekers bovenhalen kan uiteraard geen kwaad!

RafFoodpavlovaPavlova is een taart, genaamd naar de Russische ballerina Anna Pavlova. (met dank aan Wikipedia). Vandaag echter geen stervende zwaan, maar een recept voor een taart. Al zijn we bij sixpacks niet voor de fijne bakkunsten (we zijn Roger Van Damme niet), voor een keertje toch iets uit de...Alles voor de man met smaak!