Meteen naar de inhoud
Home » Cadeautips voor Valentijn: whiskyvat

Cadeautips voor Valentijn: whiskyvat

Op zoek naar cadeautips voor een Valentijns cadeau? Geef je man een cadeau met whisky cadeau! Alle redenen zijn goed om eens te genieten van whisky maar intussen staat iedereen zijn barkast al overvol met single malts dus daarom geven wij jullie graag een tip voor een origineel cadeau:

Een eiken whiskyvat. Het idee daarbij is dat je de whisky die je er bijkrijgt  op smaak laat komen door de interactie met het eiken vat. Je geeft wel een heel eigen toets aan je whisky. Om het rijpingsproces het beste na te bootsen, adviseren wij overigens om ecadeautipsr eerst wat Sherry, Porto of rum in te laten staan. Dat zal later een rijkere smaak aan je whisky geven ook.

Het vat kan je hier bestellen:

https://www.radbag.be/zelf-whisky-maken-met-met-eiken-vat-store-12

Normaal is zo’n vat 225 liter dus dit is een veel handiger formaat om thuis mee te beginnen! Je krijgt er ook twee flessen Malt bij dus je kan ineens genoeg voorraad maken.

Let op: volgens de regels kan je hier géén Schotse whisky mee maken. Die moet namelijk 3 jaar en 1 dag op Schots grondgebied rijpen en bovendien uit reeds gebruikte vaten komen. Maar goed, een echte Belgian Malt kan uiteraard ook de moeite zijn!

Whisky maken is ook een wereld op zich en bijzonder boeiend om de verschillen te ontdekken…

Denk aan Laphroaig waar ze de vaten laten rijpen naast de zee. Dat zilte proef je dus ook effectief! In Indië, waar de temperatuur net iets hoger ligt dan in Schotland, gaat de rijping veel sneller, en houden ze de whisky dus minder lang in het whiskyvat.

Overigens, na de eerste keer moet je dit vat niet wegdoen. De meeste Schotse distilleerderijen gebruiken ook whiskyvaten waar eerst Bourbon (Amerikaanse whisky) heeft ingestaan.

Niet overtuigd? Op de site van Radbag vind je nog tal van cadeautips. Je zal er zeker en vast nog andere leuke spullen vinden die je man of vriend kan appreciëren.

 

Heb je zelf al whisky gemaakt met zo’n vaatje? Laat ons weten waarop we moeten letten!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: