Er zijn tientallen populaire snacks in Amerika maar de chicken wings steken er echt wel bovenuit. In elk deftig cafe serveren ze dit!

Er wordt gezegd dat men in een bar in Buffalo New York deze lekkernij heeft uitgevonden en daarom worden ze ook Buffalo Wings genoemd.

Infographic chicken wings

In de infografic hiernaast kan je zien dat maar liefst 4 op 5 Amerikanen gek zijn van chicken wings!

Ook leren we dat bijna 60% van de Amerikanen zijn wings het liefst eet met Ranch Dressing. Andere populaire zaken om bij de wings te doen zijn BBQ saus, blauwe kaas, hete saus, selder en wortel.

Die blauwe kaas vind ik persoonlijk nogal vreemd en ik durf te wedden dat jullie je net als ik zitten af te vragen wat in hemelsnaam Ranch Dressing is!??

Ranch dressing is a type of salad dressing made of some combination of buttermilk, salt, garlic, onion, herbs, and spices.

Bij deze hebben jullie volgens mij genoeg background gekregen om zin te krijgen in een lekkere portie chicken wings. Het goede nieuws is dat je niet naar Amerika moet hiervoor, je kan ze ook gewoon zelf maken.

Op internet vind je honderden recepten maar omdat ik er toch één moest kiezen heb een recept van Jeroen Meus genomen.

Recept chicken wings met BBQ saus

Ingrediënten

12 kippenvleugel of meer
1⁄2 dl ketchup
1⁄2 dl olijfolie
2 eetlepels honing
een flinke snuif kippenkruiden
een snuifje currypoeder
een snuifje cayennepeper
een snuifje lookpoeder
een snuifje gedroogde tijm
een snuifje barbecuekruiden
barbecuesaus
4 fijne selderstengels

Bereidingswijze:

Controleer de kippenvleugeltjes op achtergebleven fijne pennen. Gebruik een pincet om ze te verwijderen.
Hou de ovenschaal bij de hand en verwarm de oven voor op 140°C.

Maak intussen een pittig glazuur klaar voor de kippenvleugels.
Neem een mengschaal en doe er de ketchup, de honing, de olijfolie en alle gedroogde kruiden in, samen met een snuifje zout. Experimenteer gerust met je persoonlijke kruidenmix. Roer, proef het mengsel en controleer of er voldoende pit in zit.

Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op de ovenschaal. Schik de kippenvleugels erop en schep er de kruidige saus over. Zorg ervoor dat de elke vleugels een jasje saus krijgt. Gebruik je (propere) handen om alles even te mengen.
Dek de ovenschaal af met een vel aluminiumfolie en schuif de ovenschaal in de oven van 140°C. Laat de chicken wings 2 uur garen tot het kippenvlees botermals is.

Spoel de selderstengels en schil ze met een dunschiller om taaie vezels te verwijderen. Het fijnste loof kan je zonder probleem aan de stengels laten zitten.
Snij de stengels in gelijke stukken van ongeveer 8 cm lang. Snij die stukken vervolgens overlangs door tot je fijne repen krijgt. Dit zijn ‘batonettes’.

Haal de gare kippenvleugels uit de oven en verwijder het zilverpapier. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C.
Schuif de schaal met chicken wings opnieuw in de hete oven en laat ze nog 10 tot 15 minuten bakken op 180°C. Zo kan het vel van de kippenvleugels een beetje krokant worden.

Serveer de warme kippenvleugels met een potje barbecuesaus erbij en een glas vol fijne en knapperige selderstengels.

Chicken wings recept

 

Voor de liefhebbers heb ik nog een extra recept voor chickenwings gevonden, kijk maar even op Pingetest.be.

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/03/chicken-wings.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/03/chicken-wings-300x300.jpgKristofFoodreceptEr zijn tientallen populaire snacks in Amerika maar de chicken wings steken er echt wel bovenuit. In elk deftig cafe serveren ze dit! Er wordt gezegd dat men in een bar in Buffalo New York deze lekkernij heeft uitgevonden en daarom worden ze ook Buffalo Wings genoemd. In de infografic hiernaast...Alles voor de man met smaak!