Meteen naar de inhoud
Home » De kelders van De Castellane in Epernay

De kelders van De Castellane in Epernay

De Castellane in Epernay is een champagnehuis dat je gerust in het rijtje van de groten mag zetten. Letterlijk en figuurlijk.

Wie Epernay een beetje kent gaat zeker al de toren van De Castellane gezien hebben, het is een grote vierkante toren met in het groot de naam van het huis erop.

Net zoals bij andere grote huizen zoals Mercier en Mumm kan je ook hier de kelders bezoeken. Wij hebben dit onlangs gedaan en hieronder geef ik jullie graag wat meer info.

Bezoek aan de kelders van De Castellane

Bij De Castellane is het niet nodig om te reserveren. Ze zijn 7/7 open en je kan altijd wel aansluiten bij een toer. De rondleidingen zijn ook in verschillende talen dus als je graag in het Engels of het Duits een uitleg krijgt kan dat dus ook.

De kelders zelf zijn vergelijkbaar met die van de andere grote huizen maar het grootste verschil is dat deze kelders niet diep onder de grond liggen. De Castellane ligt tegen een heuvel en de kelders zitten in de heuvel.

Een ander verschil is dat je hier ook het productie gedeelte te zien krijgt. Wij zijn in het weekend geweest dus dan werd er niet gewerkt maar blijkbaar kan je in de week de arbeiders aan het werk zien terwijl ze de flessen vullen en voorzien van een etiket.

Wij hadden jammer genoeg niet heel veel tijd dus we hebben enkel de kelder gezien. Wie dat wil kan ook het museum van De Castellane bezoeken.

Conclusie

Zeker niet slecht om een keer te bezoeken maar als je van plan bent om slechts één van de grotere champagnehuizen te bezoeken dan zou ik toch eerder naar Mercier gaan.

Meer info over rondleidingen en de geschiedenis van dit huis kan je vinden op hun website: https://www.castellane.com/

 

Ben je hier ook al geweest? Laat ons even weten in de commentaren wat jij er van vond!

 


Bezoek je geregeld de Champagnestreek of ben je dat binnenkort van plan? Bekijk zeker onderstaande links dan ook een keer.

Geschenken met champagne

Welke champagnehuizen bezoeken?

Meer weten over de Champagnestreek?

Wat moet je weten voor je vertrekt naar de Champagnestreek?

 

Facebook Comments Box

2 reacties op “De kelders van De Castellane in Epernay”

  1. Nog nooit geweest, maar als je hier toch bent zou ik het zeker gaan bezoeken, het ziet er prachtig uit. Ik vind die foto van de kelder echt heel mooi.

  2. Na je andere bericht over de Champagne streek was ik ook wel benieuwd naar dit. Leuk om te lezen.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!