De Champagnestreek is een fantastische plaats om op vakantie te gaan! Je kan er op één weekend tijd vanalles bezichtigen en lekkere champagne drinken en kopen in honderden champagnehuizen. Alleen… Waar en hoe moet je beginnen? Je moet op voorhand min of meer een idee hebben wat je gaat bezoeken want anders loop je verloren. Waarom dat zo is lees je hieronder:

Vraag: Weet jij hoeveel champagnehuizen er zijn?

Antwoord: Neen? Ik ook niet…

Ik weet wel dat er minstens tientallen grote, bekende huizen zijn die een fantastische kelder hebben en honderden kleinere producenten waar je rustig champagne kan degusteren en kopen.

Om je een beetje te helpen bij je trip som ik hieronder voor jullie de beste champagnehuizen op. (*)

De beste champagnehuizen om te gaan proeven

Thierry GrandinChardonnet et fils
PrévoteauAutreau
Champagne G. TribautChampagne J.M. Goulard
Henri MaillartChampagne Domi Moreau
Michel BahuchetPierre Gobillard
Champagne Guy BrunotAlain Littiere
Charlier & FilsChampagne Patis-Paille
Veuve EleonoreMarina D
Charles Mignonl’Hopital Tripet
Gilbert l’HeureuxAuguste Huiban
Champagne Waris HubertPrévoteau Paveau
Gaunel Hemet

De huizen hierboven staan in willekeurige volgorde. De eerste is dus niet noodzakelijk beter dan de laatste. Als je specifieke wensen hebt of op zoek bent naar een bepaalde soort champagne kan je altijd een vraag stellen onder het artikel in de commentaren.

de beste champagnehuizen

De mooiste kelders van de Champagnestreek

De grote en bekende champagnehuizen hebben fantastisch mooie kelders en bij sommige kan je die kelders ook bezoeken. Zelf heb ik onderstaande huizen al bezocht.

Mercier

G.H. Mumm

Pommery

De Castellane

Het nadeel aan deze grote huizen is dat de champagne vrij duur is. Ook de persoonlijk touch ontbreekt daar. Je wordt wel goed ontvangen maar het is toch niet te vergelijken met een klein huis.

Voor echt te degusteren en te kopen ga je beter naar één van de huizen die ik bovenaan heb gezet.

Meer info over de Champagnestreek

Eerder al schreef ik verschillende uitgebreide artikels met tips over de streek:

Reizen naar de Champagne

Hoeveel kost een reis naar de Champagnestreek

Logeren tussen de champagneboeren

Restaurants in de Champagnestreek

In het menu bovenaan kan je ook klikken op het woord ‘Champagne‘ en dan krijg je een overzichtspagina van alle artikelen die met de streek te maken hebben.

Als je zelf nog goede tips hebt over de streek zet ze dan zeker in de commentaren. Ik leer graag iets bij en je helpt er ook de bezoekers van deze website mee.

Om een hotel te boeken kijk je best even op Booking.com daar heb je veel keuze en kan je het goedkoopste/beste er uit zoeken.

 

(*) gebaseerd op de huizen die we al bezocht hebben

 


Wens je op de hoogte te blijven van meerdere champagnenieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief hieronder. We sturen maximum 1x per week een update.


Bekijk ook onze shop met Champagne Cadeaus een keer.

Tot slot, wil je graag een keer stemmen op ‘Het beste champagnehuis’? Dat kan hier onderaan de pagina: Enquete champagnehuizen.

 

 

https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/champagne-in-frankrijk.jpg?fit=300%2C230&ssl=1https://i1.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/champagne-in-frankrijk.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankReizenchampagne,champagnestreek,degustatieDe Champagnestreek is een fantastische plaats om op vakantie te gaan! Je kan er op één weekend tijd vanalles bezichtigen en lekkere champagne drinken en kopen in honderden champagnehuizen. Alleen... Waar en hoe moet je beginnen? Je moet op voorhand min of meer een idee hebben wat je gaat...Alles voor de man met smaak!