De Champagnestreek is een fantastische plaats om op vakantie te gaan! Je kan er op één weekend tijd vanalles bezichtigen en lekkere champagne drinken en kopen in honderden champagnehuizen. Alleen… Waar en hoe moet je beginnen? Je moet op voorhand min of meer een idee hebben wat je gaat bezoeken want anders loop je verloren. Waarom dat zo is lees je hieronder:

Vraag: Weet jij hoeveel champagnehuizen er zijn?

Antwoord: Neen? Ik ook niet…

Ik weet wel dat er minstens tientallen grote, bekende huizen zijn die een fantastische kelder hebben en honderden kleinere producenten waar je rustig champagne kan degusteren en kopen.

Om je een beetje te helpen bij je trip som ik hieronder voor jullie de beste champagnehuizen op. (*)

De beste champagnehuizen om te gaan proeven

de beste champagnehuizen

Thierry Grandin

Prévoteau

Chardonnet et fils

Autreau

Champagne G. Tribaut

Henri Maillart

Champagne J.M. Goulard

Champagne Domi Moreau

Michel Bahuchet

Champagne Guy Brunot

Charlier & Fils

Pierre Gobillard

Alain Littiere

Champagne Patis-Paille

Veuve Eleonore

Charles Mignon

Marina D

De mooiste kelders van de Champagnestreek

De grote en bekende champagnehuizen hebben fantastisch mooie kelders en bij sommige kan je die kelders ook bezoeken. Zelf heb ik onderstaande huizen al bezocht maar ook bv. Pommery in Reims is zeker de moeite.

Mercier

G.H. Mumm

Pommery

Het nadeel aan deze grote huizen is wel dat de champagne vrij duur is. Voor echt te degusteren en te kopen ga je beter naar één van de huizen die ik bovenaan heb gezet.

Meer info over de Champagnestreek

Eerder al schreef ik verschillende uitgebreide artikels met tips over de streek:

Reizen naar de Champagne

Hoeveel kost een reis naar de Champagnestreek

Logeren tussen de champagneboeren

Als je zelf nog goede tips hebt over de streek zet ze dan zeker in de commentaren. Ik leer graag iets bij en je helpt er ook de bezoekers van deze website mee.

Om een hotel te boeken kijk je best even op Booking.com daar heb je veel keuze en kan je het goedkoopste/beste er uit zoeken. Ook interessant is de site van Holidayline. Daar doen ze regelmatig promoties en hebben ze een heel deel aanbiedingen specifiek voor de Champagnestreek.

 

(*) gebaseerd op de huizen die we al bezocht hebben

 


Wens je op de hoogte te blijven van meerdere champagnenieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief hieronder. We sturen maximum 1x per week een update.


 

 

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/champagne-in-frankrijk.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/champagne-in-frankrijk-150x150.jpgKristofDrankchampagne,champagnestreekDe Champagnestreek is een fantastische plaats om op vakantie te gaan! Je kan er op één weekend tijd vanalles bezichtigen en lekkere champagne drinken en kopen in honderden champagnehuizen. Alleen... Waar en hoe moet je beginnen? Je moet op voorhand min of meer een idee hebben wat je gaat...Alles voor de man met smaak!