Ook dit jaar hebben we weer prachtige ontdekkingen gedaan in de Champagnestreek en champagne Lhopital Tripet in Venteuil is daar zeker één van.

Dit is wat je kan noemen een ‘klein’ champagnehuis. Ik vermoed dat zelfs mensen die regelmatig de Champagnestreek bezoeken hier nog niet geweest zullen zijn. Venteuil is op zich een behoorlijk klein dorpje maar er zijn toch redelijk wat champagneboeren. In tegenstelling tot bij de anderen vind je hier op de gevel geen reclamebord en ook op internet kan je Lhopital Tripet niet vinden. Tijdens het bezoek hebben ze ons wel verteld dat die website er binnenkort aankomt.

UPDATE: http://www.champagnelhopital-tripet.fr/

Soit, geen website, geen reclame voor toevallige voorbijgangers, enz. Dat wil dus zeggen dat ze het hier moeten hebben van mond-aan-mond reclame en ik heb zo’n vermoeden dat dit best zal lukken. Hieronder leg ik jullie graag uit waarom.

flessen-lhopital-tripet

Bezoek en degustatie bij champagne Lhopital Tripet

Zelf heb ik het adres gekregen van mijn nonkel die al verschillende keren was geweest. Elke keer opnieuw vertelde hij dat dit écht een aanrader was dus ik moest dit adres zeker op de planning zetten dit jaar.

Ik had op voorhand via telefoon een afspraak gemaakt om op vrijdagavond rond 17u langs te komen en dat was absoluut geen probleem.

Toen we aankwamen nam mevrouw ons mee naar een kleine kelder die ingericht is als degustatie ruimte. Het doet allemaal wat klein aan in het begin maar eens je gesetteld bent is het echt prima.

David en Angeline zijn echt heel goede gastheren (of gastvrouwen, hoe zeg je dat eigenlijk als het man en vrouw is??).

Na de kennismaking en het eerste glas champagne kwam er ineens ook een bord met broodjes en rilette op tafel. Lekker hoor en zeker een aangename extra.

champagne lhopital tripet

De champagnes van Lhopital Tripet zijn stuk voor stuk goed. In dit huis maken ze 10.000 flessen per jaar en dat is een bewuste keuze. Ze zouden er in principe meer kunnen maken want ze hebben druiven genoeg maar net om de kwaliteit altijd even hoog te houden beperken ze zich tot 10.000.

Uiteraard hebben ze hier alle gebruikelijke soorten: Een brut, een rosé en een blanc de blanc. Alles behalve de demi-sec (zoetere champagne). Demi-sec doet het al jaren niet zo goed meer dus hier doen ze dan ook geen moeite meer om het nog te maken.

Er is één champagne die ik speciaal wil vernoemen en dat is de Cuvée Sauvage. Deze cuvée is gemaakt op een traditionele manier die nog weinig mensen gebruiken en dat proef je! Mhh, laat deze champagne even in je mond rondgaan en je hebt een explosie aan smaken!

degustatie-lhopital-tripet

Meer kan en moet ik eigenlijk niet vertellen… Volgend jaar gaan wij alvast terug naar deze!

Ik geef nog even de contacgegevens mee:

Lhopital Tripet
41 Rue de Champagne,
51480 Venteuil,
+33 3 26 52 29 83

http://www.champagnelhopital-tripet.fr/

lhopital-ratafia

Nog een kleine extra die we geproefd hebben. In de kruik zit Ratafia die net een maand oud was. Heel lekker hoor!

(En voor de liefhebbers, ze hebben ook een schattig hondje.)

Ben je hier zelf al geweest? Laat even weten wat jij er van vond!

Zelf een weekendje naar de Champagnestreek? Bekijk dan zeker ons artikel over logeren in de Champagnestreek.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/11/flessen-lhopital-tripet.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/11/flessen-lhopital-tripet.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagne,degustatie,venteuilOok dit jaar hebben we weer prachtige ontdekkingen gedaan in de Champagnestreek en champagne Lhopital Tripet in Venteuil is daar zeker één van. Dit is wat je kan noemen een 'klein' champagnehuis. Ik vermoed dat zelfs mensen die regelmatig de Champagnestreek bezoeken hier nog niet geweest zullen zijn. Venteuil is...Alles voor de man met smaak!