Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Marina D

Champagne Marina D

Champagne Marina D is een relatief klein champagnehuis in Vandieres. Vandieres ligt ongeveer 20 kilometer van Epernay, midden in het hart van de champagnedorpjes.

Qua stijl is dit champagnehuis écht een buitenbeentje. Meestal zijn de huizen nogal traditioneel of zelfs chique te noemen maar dat is hier helemaal niet het geval! Als je op de parking komt gereden zie je direct waaraan je je mag verwachten. De buitenmuur is volledig bedekt met een soort graffiti tekening en dat is echt de eerste keer dat ik dat tegenkom in een champagnehuis.

champagne-marina-d

Toen we aankwamen moest de eigenares Marina net vertrekken naar een beurs dus we hebben haar maar heel even gezien. Ik kan echter met quasi zekerheid zeggen dat het een vurige, flamboyante, blonde dame is die je een perfecte ontvangst kan geven. Wij hebben het moeten doen met haar vervangster maar dat was geen probleem, die jongedame heeft ons perfect ontvangen.

champagne-marina-d-proeven

Naar de Champagnestreek kom je natuurlijk vooral om te proeven en om te kopen en dat is totaal geen probleem in dit huis.

We hebben het grootste deel van de champagnes mogen proeven zodat we rustig konden beslissen dewelke we zouden kopen. De champagnes zijn lekker maar  omdat het ons eerste bezoek van het weekend was heb ik me wat ingehouden. Ik heb me hier enkel de brut aangeschaft en die is prijs-kwaliteit zeker de moeite want voor 13,70 euro heb je al een fles.

Persoonlijk hou ik eerder van traditionele etiketten op een champagnefles maar daar doen ze hier niet aan mee. De etiketten zijn volledig in de stijl van het huis en op de gewone brut heb je een etiket met fel roze tinten.

champagne-marina-d-degustatie

Ik weet niet of het toeval is maar ik heb ondertussen wel vernomen dat er heel veel vrouwen gek zijn op de champagne van Marina D. Ligt het aan de kleurrijke stijl, ligt het aan de gastvrouw of aan het feit dat de champagnes goede allrounders zijn… geen idee eerlijk gezegd.

Hieronder nog een foto voor de mensen die champagnecapsules verzamelen. Bij champagne Marina D zijn ook de capsules nogal opvallend!

champagne-marina-d-capsules

Hou je van een losse en moderne stijl en een vlotte ontvangst? Dan moet je zeker dit huis bezoeken. Men is absoluut niet gierig met de porties en je krijgt bij elke champagne een goede uitleg. Een groot voordeel is de prijs van deze champagnes want ze zijn absoluut niet duur.

Meer info: http://www.champagne-marina-d.com/

Ben je zelf al langsgeweest? Laat ons weten wat jij er van denkt!

Meer informatie over de Champagnestreek: “De Champagnestreek bezoeken

Facebook Comments Box

11 reacties op “Champagne Marina D”

 1. Katrien

  Super lekkere champagne en zeer vriendelijke ontvangst. Bedankt voor de tip, het was zeker en vast de moeite.

  1. Dag Katrien,

   Ik ben blij dat je er iets aan had. Wij hadden jammer genoeg niet Marina zelf om ons te ontvangen want naar het schijnt doet zij dat heel goed. Haar vervangster deed het ook goed hoor.

   Groeten

   Kristof

 2. We zijn er vorig weekend langs geweest en zijn er heel goed ontvangen door Marina. Ze heeft uitgebreid de tijd gemaakt om ons het grootste deel van de champagnes te laten proeven met de nodige uitleg. Wij vonden onder andere de brut nature heel lekker.
  Het was meer dan de moeite waard om er langs te gaan.
  Bedankt voor de tip ! Ook Marina wil je bedanken voor de vermelding op jouw site.

 3. I don’t speak dutch anymore I left at the age of 10. I looking for a Champagne Muselet board to pin up my collection of Muselets . Can you help me somehow. Thanks Henk van den Bergen, hvandenbergen@yahoo.com.au. 61 418568697.

 4. Marina D is een top huis !!!
  zeer vriendelijke ontvangst, je bent er precies thuis.
  We komen hier al jaren met veel plezier

 5. Petra Schollaert

  Wij zijn vorig jaar de eerste keer langsgeweest,Marina was naar een beurs in Parijs maar haar vervangster heeft dit goed gedaan.Veel champagne mogen proeven en de glazen zijn goed vol hoor.Super lekkere champagne,heel fris.De etiketten op de flessen zijn helemaal anders dan de andere huizen maar heel tof!
  Wij gaan zeker terug weekend van 9 september.

  1. Wij hadden hetzelfde voor, ze was toen ook juist weg maar toch een leuke degustatie gehad!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!