Wie denkt aan Argentinië denkt in eerste instantie aan voetbal. Lionel Messi moet zowat de beste voetballer zijn die op dit moment op de planeet rondloopt maar eerlijk gezegd… ik heb er niks mee.
Nee, als ik aan Argentinië denk dan zie ik vooral grote stukken gegrild vlees!
Argentijnen zijn echte vleeseters en hun vlees is van echte topkwaliteit. Het is een enorm land waar de koeien grazen op de grootste en groenste weiden die je je maar kan inbeelden.
Met zo een prachtige stukken vlees is het niet verwonderlijk dat barbecuen de meest courante manier van eten klaarmaken is in Argentinië.
Bij goed gegrild vlees hoort natuurlijk ook een goede saus of marinade en ook dat hebben ze. Hieronder vind je twee recepten, eentje voor Argentijnse BBQ saus en eentje voor Chimichurri saus.
Recept Argentijnse BBQ saus
Ingredienten:
6-7 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 kopje peterselie, gehakt
1/2 kopje oregano, gehakt
1/4 kopje cayennepeper
2 dl kokend water
1/2 kopje witte azijn
1/2 kopje olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
Ingrediënten mengen en minstens 12 uur laten staan en in de koelkast zetten.
Te gebruiken als marinade voor het grillen of als het vlees klaar is als sausje
Recept voor Chimichurri saus
Ingrediënten:
2 rode uien (fijngesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 flinke tomaten (in kleine blokjes)
2 groene Spaanse pepers (gesnipperd)
6 el peterselie (heel fijngesneden)
2,5 dl olijfolie
1 dl witte wijnazijn
1 el zout
1 el zwarte peper
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een mixer of blender. Met de peterselie kan je wat spelen, meer peterselie is zeker niet erg.
Je kan deze Chimichurri gebruiken als marinade of als sausje over het gegrilde vlees.