Surft de Belgische gin mee op de golven van de aanhoudende gin-hype? Vandaag testten we zelfs een biologische Belgische gin.
Stokerij Radermacher bestaat al sinds 1836 en is daar vrij trots op. Daarom ook noemen ze zowel hun vodka als hun gin 1836.
De gin zelf is bijzonder helder van kleur. Het begin smaakt vrij zacht. Nadien komen de kruiden goed tot uiting. Maar de smaak blijft verfijnd. Jeneverbes, citroen en kaneel kan je er (nu je het weet….) wel uithalen. Bergamot, lavendel, vlier en kardemon lijken me al minder evident. Al zijn er sommige recensenten die de lavendel wat teveel vinden overheersen.
Biologisch
Wat kan er biologisch zijn aan een fles drank? Meer dan je eerst zou denken. Er worden geen pesticiden, maar ook geen kunstmest gebruikt voor het verbouwen van het graan en de kruiden voor in de gin. Een leuke gedachte dat er geen vergif in je drinken wordt gemixt.
Combinaties
- Wat zeste van citroen kan deze gin wel verdragen. Een jeneverbes mag je ook bij in het glas gooien. Komkommer doe je maar beter niet. Die reserveren we uiteraard voor Hendricks.
- Als tonic vonden we een eveneens biologische: Fentimans tonic. Heel verfrissend en ook kruidig. Zo blijft het biologische verhaal wel kloppen, én het is een lekkere combinatie.
Ons oordeel over deze Belgische gin
Een gin waarvan je met gerust gemoed een fles kan kopen. Combineer met de juiste kruiden en tonic, en je hebt een leuke zomerse cocktail. Zonder dat we bio-fundamentalistische ambities hebben, is het wel een leuk idee.
Over het Belgische een klein detail: het begeleidende kaartje van deze op en top Belgische gin is … in het Frans en het Engels.
Technische gegevens 1836
- 70 cl.
- Radermacher stokerij
- 11 kruiden verwerkt
- 40°
Interesse in belgische gins? Bekijk zeker ook even onze bespreking van de Père Albert en ons overzicht van Belgische gins.
Volg mij op Social Media: