Meteen naar de inhoud
Home » Rookovens – Het hebbedingetje voor deze zomer!

Rookovens – Het hebbedingetje voor deze zomer!

Opgelet BBQ liefhebbers en grillmeisters! Het BBQ seizoen komt er aan en uit verschillende hoeken pikken wij signalen op dat rookovens deze zomer helemaal hot gaan worden!

Vorig jaar kon je je gasten nog imponeren met je nieuwe zoutsteen maar dit jaar heb je dus een rookoven nodig. Ben je klaar om ook deze zomer weer topfeesten in je tuin te geven? Lees dan zeker even verder!

Hoe werken rookovens?

Belangrijk om weten is dat een rookoven geen BBQ is. De hoofdbedoeling is van je vlees of je vis een rokerige smaak te geven en niet om het gaar te krijgen.

De temperatuur in een rookoven is lager dan op het rooster van je BBQ dus niet alles zal gaar zijn na een beurt in de oven. Visfilets en dunne stukjes vlees kunnen na 10 of 20 minuten roken misschien goed zijn maar grote stukken vlees niet. Waarom laat je het vlees dan niet veel langer in de rookoven liggen? Wel, de rooksmaak is erg lekker maar ook erg indringend en het wordt vlug te veel. Beter is om grote stukken vlees een tiental minuten te roken en dan verder af te werken op de grill of in de gewone oven.

Net zoals bij een gewone BBQ is het een kwestie van experimenteren, veel lezen en goede recepten te vinden.

Ik heb een site gevonden waar vrij geode info op staat: https://foodbgood.com/post/de-rookoven/

Op deze site geven ze o.a. een indicatie van hoelang je welk soort vlees moet roken enz. Best even lezen voor je begint want het is zonde om een goed stuk vlees weg te moeten gooien!

Waar kan je rookovens kopen?

Ik zie ze tegenwoordig overal opduiken! In het betere tuincentrum vind je modellen van alle bekende merken en online hebben ze uiteraard ook alle modellen in de aanbieding.

Alhoewel, niet alle modellen… Op internet kwam ik onderstaande foto tegen. Echt iets voor de gevorderde roker: een rookoven gemaakt van een oud whisky- of wijnvat!

rookoven whisky vat

Bij Bol.com hebben ze deze houten vaatjes jammer genoeg ook niet maar ze hebben wel heel veel andere modellen in verschillende prijsklasses:

[bol_product_links block_id=”bol_58d02193e7d28_selected-products” products=”9200000057923809,9200000051209556,9200000002834950,9200000009577590,9200000042738001,9200000051208696″ name=”rookovens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Heb je zelf een rookoven? Laat het even weten! We zijn erg benieuwd naar goede recepten die we kunnen proberen in ons nieuw hebbedingetje. Heb je een blog met recepten voor in de rookoven? Post hem gerust in de commentaren hieronder.

Ben je op zoek naar recepten voor op de gewone BBQ? Check dan het artikel met “Onze beste BBQ recepten“.

 

 

Facebook Comments Box

3 reacties op “Rookovens – Het hebbedingetje voor deze zomer!”

  1. een flink stukje roken is leuk, heb een tijd geeden 2 stukken varkensschouder 4 uur gerookt, en daarna nog een dikke 3 uur ingepakt afgegaard, elke 40 min. inspuiten met een marinade van cola, bruine suiker, kruiden, en worchester saus..ongelofelijk lekker. de beste recepten voor echte “pit kings” vind je in het boek smooky goodness.. maar geen recepten voor snel en kant en klaar.. spreek over een dagje werk voor enkele kilo’s vlees..maar dan heb je ook wat…

    1. Ronny…. Ik krijg er spontaan zin in! Zal dat boek eens opzoeken en het mij aanschaffen.

      Bedankt voor de tip in ieder geval!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: