Meteen naar de inhoud
Home » Shampoo voor mannen: drie tips

Shampoo voor mannen: drie tips

Waar vrouwen uren voor de spiegel staan en beweren dat dat ene of andere verzorgingsproduct echt een verschil maakt, zijn wij mannen graag praktisch. We zijn echter soms ook best wel ijdel en we willen dat ons haar goed zit. Ons haar is best precair en heeft echt baat bij de juiste verzorging. En wie ijdel is kan soms niet te praktisch zijn. In dit artikel delen we drie shampoo-tips voor de beste mannelijke haarverzorging.

Kies eens voor een kappersmerk

Wij mannen houden het graag simpel en goedkoop. Toch kan het, zeker als je kwetsbaar haar hebt, geen kwaad om eens wat dieper in de buidel te tasten en shampoo van een kappersmerk aan te schaffen, bijvoorbeeld Redken Shampoo. Deze shampoos bevatten vaak geen siliconen en parabenen (die vaak een negatieve invloed hebben op de gezonde look van ons haar) en zijn een stuk geconcentreerder. Ze hebben dus een sterkere werking en een fles kappersshampoo gaat ook nog eens een stuk langer mee. Dat prijsverschil valt dus eigenlijk wel mee. Koop deze shampoo niet bij de kapper zelf, maar bestel het bij een online groothandel. Dat scheelt enorm in de prijs.

Twee in één bestaat niet

Wij mannen houden het graag praktisch. Twee in één-shampoos beweren een shampoo en conditioner tegelijkertijd te zijn. Lekker makkelijk, dat scheelt ons een fles en tijd. Toch kan dit niet helemaal. Je moet het zo zien: jouw haar bestaat uit schildjes die door shampoo geopend kunnen worden voor de reiniging. Een conditioner sluit deze schildjes weer. Snap je hoe dit niet samen kan gaan in één product? Veel mannen laten de conditioner ook vaak achterwege, ze zien het nut er niet zo van in. Het is echter wel aan te raden om toch conditioner te gebruiken. Als jouw haarschildjes na de wasbeurt open blijven staan kan je haar erg droog worden. Dat willen we natuurlijk niet.

Anti-roos

Roos, ofwel een schilferige hoofdhuid, is een probleem dat bij veel mannen voorkomt. Het jeukt en het is irritant, maar gelukkig bestaan er speciale anti-roos shampoos en die werken ook echt. Maar deze anti-roos shampoos bieden jouw haar niet de volledige verzorging die het nodig heeft. Wissel het dus af met een andere shampoo. Stel: je wast je haar twee keer per week. Doe het dan één keer met een anti-roos shampoo tegen de roos en één keer met een parabeenvrije shampoo voor de verzorging van jouw haar.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: